Grupo Martes

Grupo Martes

Grupo Martes és un recurs socioeducatiu de la Fundació Ángel Tomás – FISAT. Se centra en la reinserció social i laboral de persones amb problemes d’addicció i que han estat privades de llibertat. Grupo Martes coordina dos habitatges tutelats, una per a homes i una altra per a dones. És un servei concertat per la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

A més, intervé en el centre penitenciari Antoni Asunción Hernández (Picassent); ofereix un grup de suport per a la prevenció de recaigudes en les addiccions; i realitza activitats d’oci i temps lliure com a part essencial de la seua intervenció.

Grupo Martes inicia el seu camí en 1986 de la mà d’Ángel Tomás, salesià i psicòleg per a ajudar a les famílies afectades per l’heroïna del barri de Torrefiel.

Hui dia, Grupo Martes pretén continuar sent un referent en el districte de la Saïdia oferint un grup de suport de prevenció de recaigudes obert a qualsevol persona afectada directament o indirectament per les addiccions que vulga participar.

Partim d’una intervenció integral en els habitatges tutelats en la qual acompanyem a homes i dones que han estat privades de llibertat amb un problema d’addicció en el seu procés de reinserció sociolaboral en una societat que els ha exclòs i estigmatitzat. Sent essencial poder oferir un recurs com aquest a persones que no tenen família ni recursos econòmics o han perdut la vinculació de la família i necessiten de l’acompanyament d’un equip que els permeta tornar a prendre les regnes de les seues vides i gaudir d’una llibertat sana.

Gràcies a l’equip de professionals i de voluntariat podem fer arribar la nostra tasca al Centre Penitenciari de València, oferint suport, atencions individuals i un grup de suport a totes aquelles persones que més necessiten aquest contacte humà per a no perdre la vinculació amb l’exterior i preparar la seua eixida a una societat que no deixa de canviar aliena a les persones que es troben a la presó.

Maria Morató Cabanes

Coordinadora Grupo Martes

Els Pisos Martes donen resposta a la necessitat temporal d’allotjament i atenció a les necessitats de persones que han estat privades de llibertat amb un trastorn addictiu amb la finalitat que puguen iniciar o continuar una rehabilitació, abordant de manera transversal els aspectes psicosocials i educatius de cada persona.

Els habitatges tutelats de Grupo Martes són un recurs sota el concert de la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Estan situades a València, en el districte de la Saïdia. Actualment Grupo Martes coordina dos habitatges, un per a homes i un altre per a dones. Cadascun d’ells amb quatre places.

Horari d’atenció presencial en els habitatges:

De 9.00 a 20:00h de dilluns a divendres els pisos estan atesos presencialment per un equip multidisciplinari format per TIS, Psicòloga i Treballadora Social.

Atenció telefònica 24/7

Grupo Martes realitza una intervenció directa des de l’any 1993 en el Centre Penitenciari Antoni Asunción Hernández (Picassent).

 • Grup de suport per a persones que volen rehabilitar-se de la seua addicció. Segon i quart dissabte del mes, de 17.00-19.00 en l’àrea de compliment.
 • Atencions individuals en tot el Centre Penitenciari.
 • Taller de Cinema i Valors amb mòduls de règim tancat en l’àrea de preventius.
 • Eixides terapèutiques.

Acull i supervisa a persones que compleixen Treballs en Benefici a la Comunitat.

 

Activitats d’oci i temps lliure com a part fonamental de la intervenció. Eixides culturals, activitats esportives, excursions en la naturalesa, etc., que es realitzen en col·laboració amb el voluntariat i l’equip educatiu.

Estan dirigides tant a les persones beneficiàries dels habitatges tutelats com a qualsevol persona usuària externa que participa en les reunions de Grupo Martes.

Grup de suport per a persones que volen rehabilitar-se de la seua addicció i crear una nova xarxa social.

Tots els dimarts de 20.30 a 21.15 per a l’equip de voluntariat i de 21.15 a 23.00 oberta a qualsevol persona en ATÈS (Àngel Tomás Espai Social), local situat en la Plaça del Professor Tendre Galván, s/n, València.

Contacta amb sensibilització@fisat.es si necessites:

 • Activitats d’educació preventiva enfront de les addiccions al consum dirigides a contextos escolars, associatius o altres espais que així ho requerisquen.
 • Formació a agents educatius de l’àmbit de l’educació formal i no formal. Facilitem materials didàctics i recursos en prevenció de conductes addictives.
 • Sensibilització per a centres educatius de la branca social. Coneix FISAT i el projecte Grupo Martes.

Des de FISAT apostem per un voluntariat transformador i format. En Grupo Martes col·laboren persones voluntàries actives i compromeses amb la construcció d’una societat més justa i solidària.

Pots implicar-te amb Grupo Martes. Com?

 • Acompanyament en activitats d’oci i temps lliure
 • Voluntariat nocturn de suport en els habitatges.
 • Sensibilitzar i promocionar el voluntariat.
 • O si eres una empresa o un professional, desenvolupa accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) amb nosaltres.
ENTITATS COL·LABORADORES
Asociación de María Auxiliadora Valencia San Antonio Abad
Asociación Domus Pacis – Casal de la Pau
Asociación Reconecta
AVEX
CaixaBank
Cáritas Parroquial San Antonio Abad
Centro de Día Laura Vicuña
Centro de formación Giorgeta
Centro de Inserción Social Torre Espioca
Centro Penitenciario Valencia “Antoni Asunción Hernández”
Conciencia2s
Consum
Coordinadora de Organizaciones del Entorno Penitenciario (COEP-CV)
Farmacia Mónica Duatis
Fundación A. Miguel Roca – Proyecto Hombre Valencia
Fundación La Salle Acoge – CAM Projecte Obert Paterna
Fundación Rafaela Louise Llaudes
Generalitat Valenciana (GVA)
Liao Pastel SLX
Quality Energy Consulting S.L.
UCA Campanar
Universidad Católica de Valencia
Universidad de Valencia – Psicología
Universidad Valencia – Departamento Educación Social

Grupo Martes-València

ATÈS. Ángel Tomás Espai Social

Pl. Profesor Tierno Galván s/n

46009 Valencia

T 963 66 75 37/ 600 411 660 / 672 170 053

grupomartes@fisat.es

Centro de Día Don Bosco