FISAT i Inserta Ocupación de la Fundació ONCE col·laboraran per a millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat

Per: FISAT

La secretària general de Fundació ONCE i Inserta Empleo i directora de Transformació, Excel·lència i Igualtat de Fundació ONCE, Virginia Carcedo, i el director de la Fundació FISAT Salesians Social, Nacho Beltrán, han firmat un conveni per a fomentar la inclusió laboral de persones amb discapacitat mitjançant l’establiment de línies d’actuació conjunta.

Nacho Beltrán ha assegurat que “este acord, ens permet continuar conjuminant sinergies amb entitats socials que ens obrin noves vies d’intervenció per a proporcionar la millor resposta a les necessitats de les persones destinatàries, en concret del programa d’inserció sociolaboral, Somos Parte de FISAT”. Per part seua, Virginia Carcedo ha explicat que esta col·laboració “ens permetrà arribar a persones amb discapacitat que formen part de col·lectius especialment vulnerables i que per tant, necessiten un major nombre de suports per a entrar a formar part del mercat laboral i aconseguir la seua integració en la societat”.

El conveni, cofinançat per la Unió Europea, preveu posar a la disposició dels integrants de FISAT els servicis d’intermediació laboral d’Inserta Ocupación, la realització d’accions de formació per a l’ocupació per a persones amb discapacitat adequades a les necessitats dels membres de la fundació, i la promoció d’estudis sectorials per a identificar possibilitats d’ocupació per a persones amb discapacitat.

També contempla l’establiment d’una estratègia de divulgació, informació i assessorament dirigida perquè les persones integrants de FISAT coneguen els avantatges de la contractació de persones amb discapacitat, els incentius i beneficis socials, així com casos de bones pràctiques en la seua contractació.

Fundació ONCE i Inserta Empleo

Fundació ONCE és un instrument de solidaritat de l’ONCE creat en 1988 per a millorar les condicions de vida d’altres col·lectius amb discapacitat, mitjançant programes d’inclusió laboral i formació, així com la difusió del concepte d’accessibilitat universal, amb la creació d’entorns, productes i servicis globalment accessibles.

Inserta Ocupación és l’entitat de recursos humans de Fundació ONCE expertes en l’atenció a les persones amb discapacitat i centra la seua activitat a millorar la seua formació i aconseguir la seua inclusió en el mercat laboral. Compta amb una experiència de més de 25 anys i un equip d’experts en orientació i intermediació, repartits per les seues 47 oficines en tota Espanya. Ajuda a les persones amb discapacitat a trobar ocupació, les forma si és necessari, i oferix a les empreses els millors candidats per als llocs que necessiten cobrir. Tot això sense cap cost.