Ángel Tomás García

Ángel Tomás García

Llicenciat en Filosofia i Psicologia, després d’estudis en la Universitat Salesiana a  Roma, en 1971 crea el Gabinet d’Orientació Psicopedagògica, en el col·legi Sant Antoni Abat de València i estén aquest treball a altres col·legis de la InspectorIa de València.

Dotat d’una gran sensibilitat pels més desfavorits, va estar present en diverses comissions de marginació i lluita per ajudar a la inserció de joves i adults en risc, és així com funda en 1986 el Grupo Martes.

De 2000 a 2006 va ser el superior de la Inspectoria Salesiana San José de València. Acabat ja aquest servei, va estar al capdavant del centre d’acolliment de menors Casa Don Bosco, en el carrer Sant Bru de València, càrrec que va exercir amb gran entusiasme i dedicació. Tota la seua vida ha estat dedicada als xics i xiques que viuen en l’actualitat en aquesta iniciativa salesiana de recent creació.

El dia 22 de maig de 2007 moria en la comunitat de Sant Antoni Abat de València.

Va rebre el premi “València se solidaritza” el 2 de febrer de 2007, concedit per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de la capital del Túria. Aquest acte va ser el reconeixement públic de la societat valenciana a la seua gran tasca pels més desfavorits.

 

 

Ángel Tomás va nàixer a Villena (Alacant) l’1 d’octubre de 1941; va ingressar en la Congregació Salesiana en 1958 i va rebre l’ordenació sacerdotal deu anys més tard.