Fundació FISAT

 Salesians Social

FISAT Salesians Social és una fundació de la Inspectoria Maria Auxiliadora dels Salesians, que treballa per la promoció i ple desenvolupament de la infància, l’adolescència i la joventut en situació de desigualtat social; atén també les necessitats de les seues famílies i a altres col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat. Tot això, des de la identitat cristiana i salesiana, i amb una pedagogia pròpia: El Sistema Preventiu de Sant Joan Bosco, un sistema educatiu que es caracteritza per l’educació integral, l’acompanyament personalitzat i el protagonisme de la persona en el seu procés; incidix en el creixement espiritual i es recolza en un clima de família que acull i acompanya.

Missió, visió i valors
Salutació del Director
Els nostres projectes

 

Benvingudes i benvinguts a la Fundació FISAT Salesians Social.

FISAT és una entitat social sense ànim de lucre que aglutina els projectes socials salesians a la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Aragó.

Fa més de 15 anys que iniciem este projecte, però la nostra missió es remunta a la tasca i experiència que Don Bosco va començar amb els joves a Torí fa ja més de 180 anys. Seguir amb el seu llegat és el que ens mou per a generar oportunitats per a la joventut, especialment la que viu en situacions de vulnerabilitat.
Els ensenyaments del fundador ens guien i ens posen en el compromís de seguir fidels a un estil que situa a les persones en el centre, se’ls atorga protagonisme i se’ls acull de manera incondicional.

 

I com ho fem? L’estil salesià, el principal valor diferenciador

Què és l’estil salesià? “És la inspiració des d’on es fan les coses. Potser totes les entitats podem fer el mateix quant a la materialització de la intervenció. Però el des d’on i el com marca diferències ben clares. Inspiració evangèlica, sistema preventiu, creure fermament en les possibilitats de canvi i de millora de tot jove, compromís per la transformació de la societat en l’intent d’abordatge no sols de les conseqüències sinó de les causes de l’exclusió”.

Des que Don Boco iniciara la seua tasca en aquell primer Oratori de Valdocco ha canviat molt el món. Però el fons de l’exclusió i els factors de vulnerabilitat es mantenen. Entitats com FISAT continuen sent necessàries i tractem de donar resposta als actuals desafiaments: la pobresa infantil, les polítiques migratòries que vulneren el dret a migrar de les persones; la falta d’accés a treballs dignes; la desigualtat entre dones i homes; les dificultats d’accés a l’habitatge digne; els discursos d’odi… Impossible no preguntar-se què faria Don Bosco.

Ignacio Beltrán López

Director

Coneix els projectes de la teua casa Salesiana

En cada casa salesiana existix el que anomenem Plataforma d’Educació Social (PES). Cada plataforma es compon de diferents projectes socials que donen resposta a diferents realitats. Les plataformes socials formen part de la Comunitat Educativa Pastoral com el col·legi, la parròquia o el centre juvenil.

Saps quins projectes desenvolupa FISAT a la teua casa salesiana de referència?

Alcoi

Alacant

Borriana

Cartagena

Elx

València Sant Antoni Abat

València Sant Joan Bosco

Villena

Saragossa

⇓Punxa en cada localitat per a conéixer els projectes de la teua casa salesiana

Plataforma Social Salesianos San Antonio Abad

Proyecto Social Salesianos Alicante

Proyectos Sociales Salesianos Valencia San Juan Bosco

Plataforma de Educación Social Alicante - Alcoy

Proyectos Sociales Salesianos Alicante - Elche

Proyectos Sociales Salesianos Alicante - Villena

Proyectos Sociales Salesianos Cartagena

Proyectos Sociales Salesianos Burriana

Proyectos Sociales Salesianos Zaragoza

Coneix més

Patronat

Òrgan suprem de decisió de l’entitat

i
Estatuts

Descarrega els estatuts de la fundació

Transparència

Coneix el funcionament de la nostra entitat

La nostra història

Un recorregut pels nostres 15 anys de treball

Practiques la RSC?

 

Pots alinear la Responsabilitat Social Corporativa de la teua empresa amb la nostra missió.

 

L’activitat de FISAT incidix principalment en :

Objetivos de Desarrollo Sostenible

En el nostre compromís per la transformació de la societat volem abordar no sols les conseqüències sinó les causes de l’exclusió T’unixes? Escriu a rsc@fisat.es