El voluntariat mou el món

En la Fundació Ángel Tomás apostem per un voluntariat format i transformador

El voluntariat és un valor fonamental dels nostres projectes: molts d’ells han sorgit i sorgeixen gràcies a l’esforç de persones voluntàries que consideren que la seua aportació gratuïta a la societat és una eina imprescindible per al canvi. Si eres: major d’edat, amb sensibilitat cap a la realitat de la infància i joventut en situació o risc d’exclusió social i tens disponibilitat per a comprometre’t… Uneix-te a la família del #voluntariatFISAT.

 

Com és el voluntariat de FISAT?

Com puc unir-me al voluntariat FISAT?

El primer que hauràs de fer és punxar en “Fes-te voluntari/a” i emplenar el formulari. Una vegada rebem la teua inquietud, contactarem amb tu i et contarem quins són els següents passos.

Itinerari formatiu del voluntariat

La formació és un dels pilars fonamentals del voluntariat FISAT, perquè l’entenem com el procés d’integració i reflexió de l’experiència voluntària des de la pròpia persona cap al món. És per això que oferim un itinerari formatiu a totes les persones que s’incorporen com a voluntàries als nostres projectes. 

Aquest itinerari es divideix en: 

  • Formació bàsica (V1)

Es tracta d’una formació en línia o presencial que es proposa a l’inici del camí com a persona voluntària. En ella es fa un recorregut pel panorama social actual, les característiques del voluntariat, així com aquells aspectes més importants sobre FISAT, els projectes que la conformen, i el carisma salesià com a pilar fonamental. 

També forma part de la formació bàsica el mòdul formatiu dedicat a conéixer el nostre Sistema de Protecció d’Infància, basat en el bon tracte. Una vegada conegut el sistema i el codi de conducta, es dóna per finalitzada la V1. 

  • Formació específica (V2)

Consisteix en aquelles indicacions i continguts rebuts per la persona voluntària quan aquesta comença en un projecte concret. L’objectiu de la V2 és proporcionar aquells coneixements necessaris per a desenvolupar la seua labor en el context concret del projecte (població destinatària, característiques del projecte, dinàmiques internes, metodologies, etc.).

  • Formació contínua (V3)

En FISAT apostem per un voluntariat transformador i, com a agents de canvi, s’ofereix a les persones voluntàries espais per a la formació contínua i el creixement personal, en els quals poder reflexionar sobre la seua tasca i les realitats amb les quals es va trobant. Així, acompanyem a la persona en la millora de la seua acció participativa i compromís social. 

Abans de llançar-te al voluntariat

Voluntariat FISAT
C/ Primado Reig, 6
46009 València
T 96 366 78 78
voluntariado@fisat.es