La Diputació d’Alacant ha concedit una subvenció de 8.000 euros al programa d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás – FISAT per a la inclusió i l’ocupació digna de joves en risc d’exclusió social a la província d’Alacant.

Per: FISAT

Gràcies a aquest suport econòmic, el projecte Somos Parte Alacant reforça les seues accions per a l’ocupabilitat de persones amb més dificultats per a accedir al mercat laboral.

La crisi econòmica i social derivada de la COVID-19 ha agreujat la situació laboral dels col·lectius més vulnerables, especialment de la joventut; per això des de FISAT i el projecte Somos Parte Alacant celebren l’oportunitat que s’obri per a la inserció sociolaboral amb el reforç econòmic de la Diputació d’Alacant.

L’entitat es converteix en cofinançadora del projecte Somos Parte a Alacant. Gràcies a les noves ajudes rebudes, FISAT reforçarà les seues intervencions. El programa, amb seu a Alacant ciutat, dóna cobertura a l’àrea metropolitana i a la comarca de L´Alacantí, distingint els municipis de Sant Vicent, Sant Joan, Mutxamel i El Campello. També per proximitat a la ciutat d’Elx.

Somos Parte Alacant està dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social per a acompanyar-les en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència.

L’objectiu del projecte és dotar als i les participants d’eines que augmenten la seua ocupabilitat i els permeta acostar-se al mercat laboral.

El projecte ofereix un pla individual, on s’acompanya a la persona durant el seu procés, facilitant-li eines a través de tallers que enfortisquen l’autonomia del participant; xarrades facilitades per personal de diferents àmbits i capacitacions professionals impartides des de l’àmbit privat per centres de formació.

Entre els tallers destaca el d’Habilitats Orientades a l’Ocupació (HOPE), Cerca Activa d’Ocupació (BAE) i enguany s’ha reforçat la intervenció amb noves formacions transversals com el taller Digitalitza 2.0 on s’aprenen mètodes i eines digitals per a la cerca d’ocupació.