El projecte Grupo Martes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT per a l’Atenció integral i inserció sociolaboral a persones amb problemes d’addicció, ha rebut el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank  que ha donat 10.000 euros per al finançament de l’habitatge de suport al tractament a València.

Per: FISAT

CaixaBank, a través del pressupost descentralitzat de la Fundació la Caixa, des de la seua oficina CaixaBank_All in One València, ha mostrat el seu suport al projecte Grupo Martes  de la Fundació Ángel Tomás -FISAT que té com a objectiu acompanyar a les persones en situació d’exclusió social, donant-los suport en el seu procés de rehabilitació de les addiccions i en la seua integració social i laboral en la societat mitjançant l’acolliment en els habitatges de suport al tractament. L’entitat social ha rebut una col·laboració de 10.000 euros.

El projecte Grupo Martes  de FISAT a València compta amb un habitatge de suport al tractament amb 4 places.

L’objectiu d’aquests habitatges és donar resposta a la necessitat temporal d’allotjament i atenció a les necessitats bàsiques d’un conjunt reduït de persones amb addiccions perquè puguen iniciar una rehabilitació, abordant de manera transversal els aspectes psicosocials i educatius de cada individu. Promovent l’autonomia personal amb la finalitat que cada usuari siga el protagonista dels seus propis canvis i facilitant la presa de decisions destinades a desenvolupar un nou projecte de vida.

Aquest tipus de recursos no estan concertats per l’Administració pública pel que és de vital importància per a la seua continuïtat comptar amb el suport d’entitats com CaixaBank”, compromeses amb les persones en situació o risc d’exclusió social.

Prevenció i sensibilització de les conductes addictives

El programa Grup Dimarts de *FISAT treballa en el desenvolupament d’accions per a la prevenció, formació i sensibilització de la societat, especialment dirigides a xiquets, xiquetes, adolescents i joves.

En aquesta línia, Grup Dimarts, al costat del programa de Voluntariat de *FISAT, celebrarà el pròxim 14 de novembre les ​jornades “Mirant cap avant”​, ​punt de trobada de diferents entitats que posen en relleu com el voluntariat pot ser una eina transformadora d’intervenció.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de *RSC de CaixaBank

Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seua labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. En 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguen accedir a ajudes econòmiques per a tirar avant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.