Des del 25 de juny els menors i joves dels diferents projectes de la Fundació Ángel Tomás – FISAT gaudeixen de diferents propostes d’oci i temps lliure. Hui arranquen diverses d’aquestes propostes amb els campaments urbans en els centres de dia Don Bosco i Entre Amics de València i els projectes de suport educatiu Ángel Tomás de Villena i Don Bosco a Alcoi.

Per: FISAT

En total, més de 100 menors han començat ja a gaudir d’activitats com a jocs, excursions, tallers i temps de reforç escolar.

La platja, la piscina i el pati del col·legi de les cases salesianes, on es desenvolupen les colònies urbanes, serviran per a continuar treballant aspectes com la seua autonomia, la convivència en grup així com el treball en valors i els hàbits d’alimentació. Els campaments urbans es prolongaran fins a finals de juliol; fins al 15 d’agost en el pae Ángel Tomás de Villena, en horari de matins.

Aquestes activitats van destinades principalment a xiquetes i xiquets entre 6 i 17 anys.

Beques de menjador EDUCO

Aquest anys els campaments urbans completen el seu servei als menors i a les seues famílies gràcies a les beques de menjador d’Educo que permeten oferir un menjar complet i saludable als xiquets i xiquetes dels projectes dels centres de dia i el Campament Urbà d’Elx de FISAT. En total 240 destinataris es beneficiaran d’aquest recurs.

Activitats per projectes

Entre juliol i agost es desenvolupen les activitats més esperades de l’estiu. Nous escenaris en els quals eixir de les rutines i gaudir de la naturalesa i de noves experiències.

En el centre de dia Don Bosco del 8 al 13 de juliol, 36 menors gaudiran d’una estada a Albaida, en l’Alberg Don Bosco. El centre de dia Entre Amics, amb 24 destinataris, també ha triat l’alberg d’Albaida per a l’acampada estival, entre 15 i el 20 de juliol.

La casa Don Bosco de València ha triat Quesa per a una estada del cap de setmana, el 28 i 29 de juny, com a colofó al final de curs; posteriorment, del 26 al 30 d’agost compartiran una activitat de respir a El Campello, Alacant.

Grupo Martes, del 8 al 14 d’agost té previst un campament d’estiu en el casal d’Esplai de El Saler amb activitats de senderisme, tallers varis, actuacions, dinàmiques de grup etc.

Per la seua part, Alraso té prevista una activitat de final curs en la qual participaràn 120 destinataris i destinatàries del projecte amb una excursió a la platja. A més, durant el mes de juliol continuaran oferint diferents activitats formatives: de l’1 al 19 de juliol, curs per a preparar l’examen per a obtindre la nacionalitat espanyola, amb 15 places; i en la mateixa data, el taller d’Habilitats Orientades a l’Ocupació (HOPE); a més de classes d’espanyol per a joves.

Campament urbà d’Elx

El Campament urbà d’Elx començarà 1 d’agost i fins al dia 7 oferirà una gran varietat d’activitats per als menors. Està previst que aquesta activitat reunisca 150 xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys i més de 100 voluntaris a la casa salesiana d’Elx.

El campament urbà és una activitat que es fa possible gràcies al compromís del voluntariat que durant l’any prepara aquesta oferta lúdica i de temps lliure per a menors de la ciutat d’Elx.

Enguany la Diputació d’Alacant finança el desplaçament amb autobús de tots els participants del Campament, amb un import de 2.926€, la qual cosa fa possible excursions i activitats a parcs aquàtics, platges de la província, que complementen l’estada en salesians Elx.

Torna la work experience

L’itinerari de pastoral de FISAT ha représ la Work Experiencie, una activitat que vol repetir l’èxit de Cilleruelo, fa dos anys. Aquesta vegada el lloc triat és Vilanfranca del Cid, un poble de la província de Castelló.

Del 15 al 20 de juliol participaràn 40 destinataris i destinatàries, entre 16 i 18 anys, dels projectes: centres de dia Don Bosco i Entre Amics, cases Don Bosco de València i Borriana i el PAE de Borriana.

La work experience comprén diverses accions: d’una banda el recondicionament de l’espai del Arboretum que inclou la neteja, la identificació de les diferents espècies d’arbres i la construcció d’una plaça; d’altra banda, la millora de l’entorn del càmping de la localitat. A canvi de l’allotjament els joves contribuiran amb la adequació d’algunes zones amb materials de bioconstrucció. I finalment, també tindran una experiència intergeneracional que consistirà a compartir temps amb les persones majors del poble.

Al mateix temps gaudiran d’altres activitats esportives i d’oci com la piscina, una eixida amb pastor i ovelles; marxes per a conéixer l’entorn, etc.

La majoria dels joves que participen en la work experiencie van realitzar l’any passat la primera de les activitats de l’itinerari, el camí de Sant Jaume; una activitat d’introspecció que els ajuda a conéixer-se a si mateixos; per contra, en la work experience l’objectiu és obrir-se als altres. El grup adquireix una gran importància i es tracta que els joves, a través de les activitats proposades, prenguen consciència que ells i elles són capaços de fer coses pels altres i que poden transformar el món amb el seu compromís.