Més de 600 persones celebren el 10é Aniversari de FISAT en Salesians El Campello.

Per: FISAT

Salesians El Campello es va quedar xicotet per a acollir la celebració del 10é Aniversari de la Fundació Ángel Tomás – FISAT que dissabte passat va reunir a més de 600 persones en una jornada en la que l’acolliment i l’ambient de família van ser la nota dominant.

Destinataris i destinatàries, famílies, treballadors i treballadores, voluntariat i un important nombre de salesians van participar en una trobada que passarà a la història de la Fundació per la implicació de totes aquelles persones que formen part de l’entitat.

La Festa en Família va ser el colofó a un any de celebracions en el qual FISAT ha fet balanç de 10 anys des que es constituïra com a entitat per a acollir a tots els projectes socials salesians de la Inspectoria Maria Auxiliadora en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia; però sense oblidar l’encara més àmplia trajectòria de projectes veterans com Grupo Martes que va nàixer en 1986, el centre de dia Entre Amics en 1997 o Alraso a Cartagena en 2002. Com es va relatar en el Bon dia al principi de la celebració: “Vam ser una xicoteta llavor i ens hem convertit en un frondós bosc que necessita ser regat per totes i tots per a continuar creixent”. Un creixement que des que FISAT iniciara la seua trajectòria en 2008 s’ha consolidat amb 18 projectes en 7 ciutats i 8 cases salesianes; més de 800 destinataris/as; 300 voluntaris/as i més de 100 treballadors/as.

Crònica de la jornada

Després de l’acolliment inicial, el centre de dia Entre Amics va convidar a ballar des de l’escenari amb un animat flashmob. Santiago Muñoz, coordinador de Pastoral de FISAT, va ser l’encarregat del Bon dia que en col·laboració amb els projectes de l’entitat va fer un recorregut per l’origen, passat, present i futur de la Fundació, en el qual van estar presents la figura d’Ángel Tomás i Don Bosco.

Durant el matí i per equips, la Casa Don Bosco de València va organitzar una gimcana de proves esportives i d’habilitat, que eren premiades amb punts, canviables per regals de la tómbola. Els dos patis del Campello eren un anar i vindre de xiquets, joves, mares, pares… que competien de forma animada.

Després del menjar va començar la vetlada en el teatre amb actuacions de tots els projectes, va haver-hi moments divertits, emotius, molta imaginació, bon ambient i alegria.

Finalmente, en el comiat, Nacho Beltrán director de la Fundació Ángel Tomás, va apel·lar al sentiment de família, a l’acolliment i a cura de les persones: “Crec que la gent hauria de passar per ací per a veure la vida que té la Fundació i la vida sou vosaltres, els que estem tots hui ací. És súper important que ens sintam tots vius; tenim molts reptes per davant i el més important és continuar creixent com a persones, continuar ajudant-nos i donant-nos suport. Crec que és el més bonic que podem fer des de la Fundació. Recordeu que tots els que estem ací formem part de FISAT”.