Des d’este finals d’octubre la fundació FISAT ha aconseguit el concert amb la Generalitat Valenciana. Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge d’un nou recurs socioeducatiu per a la ciutat d’Alcoi, per a la promoció de la qualitat de vida de xiquetes, xiquets i adolescents.

Per: FISAT

Gràcies al nou concert, el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco d’Alcoi passa a ser un Centre d’Atenció Diürna, denominat Centre de Dia Don Bosco, amb capacitat per a atendre 24 xiquetes i xiquets que requerisquen una atenció especialitzada. Amb això es doblega el nombre de persones destinatàries i es dota al recurs d’un equip d’intervenció format per educadors socials, treballadora social, psicòloga i una Tècnica d’Intervenció Social.

Des de FISAT, celebrem este nou concert, que es venia sol·licitant des de fa anys per a atendre la demanda de la ciutat d’Alcoi. La fundació FISAT treballarà en xarxa amb els Serveis Socials de la ciutat per a les derivacions de nous destinataris i destinatàries fins a completar les places.

El Centre de Dia Don Bosco acompanya a xiquets i xiquetes entre 6 i 17 anys en situació de vulnerabilitat i els facilita processos orientadors, la plena inserció social mitjançant serveis de suport socioeducatius, familiar, d’oci i temps lliure, i de suport escolar.

És un recurs obert d’atenció diürna inserit de manera activa i participativa en la zona, i que passa a formar part de la xarxa pública de centres de protecció de menors en situació de risc i exclusió social de la Comunitat Valenciana.

El Centre de Dia Don Bosco forma part de la Plataforma d’Educació Social de Salesians Alcoi.

L’atenció es realitza de dilluns a divendres en horari de 15 a 20h. I comprén les següents accions:

  • Activitats de reforç educatiu i suport a l’educació formal
  • Ludoteca
  • Tallers (percussió, esport, teatre, manualitats…)
  • Excursions i convivències
  • Educació en valors mitjançant itineraris de formació
  • Formació, orientació, suport i seguiment familiar
  • Atenció psicoterapèutica i logopèdica

FISAT compta actualment amb tres Centre d’Atenció Diürna, dues a València i un a Alcoi; a més de sis Projectes de Suport Educatiu (PAE). Dos d’ells a València, i un a Borriana, Villena, Cartagena i Saragossa.

Amb el concert amb l’administració pública no sols s’aconsegueix augmentar les places i treballar amb una plantilla especialitzada que afavorisca una millor intervenció, també es dota d’estabilitat econòmica al recurs enfront de la fórmula de les subvencions, per això, FISAT treballa per a poder adquirir el concert en la resta de Projectes de Suport Educatiu de l’entitat.

En 2022 FISAT va atendre més de 300 xiquets, xiquetes i adolescents a través d’estos recursos.