Des de l’1 d’abril s’inicia el període de la renda i un any més volem recordar-vos la importància que té per a les ong i les entitats socials que tu marques la casella 106 d’Activitats d’Interés Social.

Per: FISAT

Des de l’1 d’abril s’inicia el període de la renda i un any més volem recordar-vos la importància que té per a les ong i les entitats socials que tu marques la casella 106 d’Activitats d’Interés Social. També en el cas de la Fundació Ángel Tomás, que aglutina els projectes socials salesians, la casella de l’Església és important.

Ara, més que mai, la teua ajuda serà fonamental. El COVID-19 està provocant una crisi sanitària, econòmica i social i com sempre, les persones més vulnerables pateixen més.

Amb la teua declaració de la renda pots posar-li una X a la desigualtat.

Des de la Fundació Ángel Tomás ens sumem a la campanya de la “X Solidària” al costat de les entitats a les quals pertanyem i treballem en xarxa. Apel·lem a la solidaritat ciutadana perquè tot puga continuar funcionant i més ara: un moment en el qual volem fer alguna cosa per ajudar als altres però no podem eixir de la nostra casa, la qual cosa sí que podem fer sense posar en risc a ningú és continuar fent possible que milions de persones reben l’atenció que necessiten marcant la “X Solidària” en la declaració de la renda.

Una de les fonts de finançament per a entitats socials com FISAT és l’anomenada Convocatòria de l’IRPF. Aquesta convocatòria obté els seus fons a partir de la voluntat de les persones contribuents que marquen la casella 106 “Activitats d’Interés social” – la “X Solidària” – en la seua declaració de la renda. 

Marcant simultàniament les caselles de l’Església Catòlica i la Solidària, es destina un 0,7% de la quota íntegra de la Declaració de la Renda de cada contribuent al sosteniment econòmic de l’Església, i un altre 0,7% als programes socials que realitzen les ONG o  entitat social.

L’elecció de qualsevol de les opcions d’assignació no té cap cost econòmic per a les persones contribuents, per la qual cosa la quantitat resultant a ingressar o a retornar no es veurà en cap cas modificada. 

Si no es marca alguna de les dues caselles, és l’Estat el que decideix la destinació d’aqueixos impostos en un país on la despesa en protecció social està molt per davall de la mitjana europea.

EL IPF I FISAT

En 2019, gràcies a la Convocatòria de l’IRPF a nivell estatal, la Fundació Ángel Tomás va rebre suport econòmic per als projectes residencials de menors i joves ex tutelats en pisos assistits; per a accions d’inserció sociolaboral de joves en la Comunitat València i la Regió de Múrcia; per a desenvolupar programes de prevenció de drogodependències en entorns vulnerables a la Comunitat Valenciana; i per a l’atenció  integral per a persones migrants en situació de vulnerabilitat. 

En la Convocatòria autonòmica en la Comunitat Valenciana, gràcies a la X Solidària es va obtindre finançament per als projectes de Suport Educatiu per a menors en risc d’exclusió social a la Comunitat Valenciana: PAE Don Bosco (Alcoi), PAE Ángel Tomás (Villena) i PAE Porta Oberta (Borriana).

Per als centres de dia de la ciutat de València: Centre de dia de menors Don Bosco i Centre de dia de menors Entre Amics.

Per als Pisos d’emancipació per a joves extutelats a la Comunitat Valenciana: Pis Don Bosco (Alacant), Casa Mamà Margarita (Elx), Pisos Magone (València), Pisos Maín (València) i Pis Buzzetti (Borriana).

I per als projectes d’inserció sociolaboral a la Comunitat Valenciana; per a Grup Dimarts: Atenció integral a ex-reclusos a la Comunitat Valenciana. I per al Programa «Amb tu Som Més: Sensibilització, promoció i suport al voluntariat».

En aquest any 2020, gràcies a l’IRPF es recolzarà l’activitat dels PAE i centres de dia a la Comunitat Valenciana i el programa d’inserció sociolaboral Somos Parte a València, Alacant i Castelló; Voluntariat i Sensibilització. I Somos Parte a Cartagena.

Pots consultar en la web de *FISAT totes les entitats que financen els projectes: https://www.fisat.es/colaboran-2020/