El Mercat ambulant Solidari, a favor del projecte Grupo Martes de la Fundació Ángel Tomás – FISAT, celebra la seua tercera edició el 23 i 24 de novembre. Un clàssic que arriba just abans del Nadal per a suggerir-nos compres solidàries i compromeses.

Per: FISAT

Grupo Martes treballa per la prevenció, rehabilitació i inserció de persones amb addiccions. És el programa més veterà de FISAT, creat i impulsat pel propi salesià Ángel Tomás.

Donacions

Per tercer any consecutiu, gràcies a la col·laboració del seu voluntariat i dels propis destinataris de Grupo Martes, es posa en marxa la maquinària del Mercat ambulant Solidari. Des de l’organització s’està recollint i seleccionant totes les donacions. Aquelles persones que ho desitgen poden fer arribar estris (joguets, mobles, llibres, decoració…) en bon estat per a donar-los una segona oportunitat.

Fins al pròxim 19 de novembre, els dimarts de 20.00 a 22:30h en la seu de Professor Tierno Galván s/n de València. Per a més informació: grupomartes@fisat.es o en telefonant al 649 145 473 o 600 411 660.

Rifa amb fantàstics premis per 1 euro

El dissabte 23 de 10:00 a 20:00 hores i diumenge 24 de novembre de 10:00 a 18:00 hores se celebrarà l’III Mercat ambulant Solidari i sostenible, adéu a les bosses de plàstic. En la plaça Professor Tierno Galván s/n i en el local de Grupo Martes s’instal·larà el mercat ambulant en el qual a més hi haurà altres activitats: taller de pintacares, rebosteria i menjar casolà; i una rifa amb fantàstics premis gràcies a diverses donacions: una bicicleta plegable; un pernil donat per Jardineria Vicente; o unes esportives i una samarreta del València Club de Futbol donada i signada pel futbolista Carlos Soler.

Les participacions de la rifa costen 1 euro. Tots els diners recaptats va destinat al projecte de Grupo Martes .

Grupo Martes de FISAT pertany a la plataforma social salesiana de sant Antoni Abat de València, junt a la casa d’acolliment i centre de dia Don Bosco, pisos d’emancipació Magone i el projecte d’inserció sociolaboral Somos Parte València.

Actualment, Grupo Martes ofereix reunions setmanals per acompanyar, donar suport i ajudar a persones que necessiten crear una nova xarxa social, aprendre a modificar certes pràctiques conductuals i integrar-se en un circuit normalitzat, mitjançant tallers, tècniques de resolució de conflictes i reunions grupals.

Compta amb habitatges de suport a la incorporació sociolaboral i intervé en centres penitenciaris sobre un grup d’interns, tots ells amb problemes de drogodependència, realitzant activitats de motivació per a orientar i donar suport a la seua decisió de deixar el consum.