Hi ha moltes maneres de col·laborar amb una entitat social. Fa un any, Biwenger va arribar a la Fundació Ángel Tomás- FISAT o FISAT va arribar a Biwenger, més concretament a Javier Marín, creador i fundador d’una de les aplicacions de la lliga Fantasy més famoses d’Espanya.

Per: FISAT

Empresari, antic alumne de Salesians Cartagena i ara soci de FISAT, Javier Marín  ha estat xarrant en “FISAT et conta”. Aquest jove emprenedor va crear Biwenger fa cinc anys, millorant l’estètica i les prestacions del joc respecte a uns altres del mercat. Actualment és l’aplicació Fantasy amb més jugadors a Espanya, és el joc oficial del diari As i ha sigut el joc oficial de la Volta ciclista a Espanya.

Durant la pandèmia, amb la paralització de les competicions esportives en el futbol, ha hagut de reinventar-se com molts altres negocis. En un futur pròxim, el projecte vol obrir-se a nous mercats i fins i tot a altres esports, a més del futbol.

El compromís de Biwenger amb la Fundació Ángel Tomás ve per la confiança depositada per Javier en els projectes que ha conegut de prop a Cartagena, i de les persones que treballen en ells, acompanyant a joves i persones en situació de vulnerabilitat, majoritàriament estrangeres, amb un difícil procés migratori a la seua esquena.

La seua vinculació amb Salesians Cartagena li va permetre conéixer de prop el projecte Alraso, iniciat per Inma Bernal. Han sigut molts anys després per la seua amistat amb part de l’equip de FISAT a Cartagena quan ha représ el contacte amb el projecte.  “No em vaig poder negar. Són bellíssimes persones,  la seua ltasca és molt important i desenvolupen el seu treball amb passió, simplement veient com treballen, com ho transmeten, estan tan convençuts del projecte i del benefici per a la societat…explicava Javier. “Anime a la gent a que conega FISAT i a que es facen socis”.

Javier considera que els seus 12 anys d’educació en Salesians Cartagena han influït en la seua manera d’entendre la vida i també els negocis. “Experiència, amistats i valors que estic aplicant tant en la meua manera de gestionar l’empresa com en la meua vida”. Javier destaca la importància d’incorporar la part social al projecte d’empreses, “és una manera que les empreses retornen a la societat el que aquesta els aporta. Ho veig com una simbiosi. Aquestes accions ajuden al fet que les empreses s’humanitzen. Moltes vegades es veu a l’empresa com un ens només per a guanyar diners. La majoria d’empresaris d’aquest país dediquem moltes hores al nostre negoci i lluitem per a tirar avant, però és necessari mantindre’t prop de la societat”.

Els projectes socials de salesians a Cartagena

FISAT a Cartagena compta amb cinc projectes que conformen la Plataforma Social Salesiana.

Alraso és el projecte per a l’acolliment integral de persones migrants. Està dirigit a persones migrants amb necessitats de suport en el seu procés d’integració a diferents nivells: jurídic, administratiu, lingüístic, cultural, etc.

Projecte de Suport Educatiu Shirika, dirigit a joves entre 15 i 21 anys que es troben immersos en el sistema educatiu. L’objectiu és reduir el fracàs escolar i aconseguir que cada jove establisca i aconseguisca les seues pròpies metes.

Somos Parte Cartagena per a la inserció sociolaboral i ocupabilitat de les persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral.

Awalé, programa intercultural que part de l’aprenentatge de la llengua castellana com a mètode per a poder participar en igualtat de condicions en la societat espanyola.

Pis Sol·licitants Protecció Internacional Inma Bernal. El Pis Inma Bernal és el primer projecte d’acolliment per a persones sol·licitants o beneficiàries de protecció Internacional de la Fundació Ángel Tomás- FISAT. Naix en col·laboració amb la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes (CEPSS) i és finançat pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el Fons Social Europeu i el Fons d’Asil, Migració i Integració.  Compta amb 4 places.

#SomosUno #ContigoSomosMás: Descobreix com pots col·laborar amb FISAT