Gràcies a la col·laboració de CaixaBank i Fundació Caixa Castelló, el programa d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás – FISAT a Borriana atendrà en 2022 a prop de 100 persones amb dificultat per a accedir al mercat laboral.

El projecte Somos Parte Borriana, que ha sigut finançat amb 5.000 euros per part de CaixaBank i Fundació Caixa Castelló, treballa amb col·lectius en situació de vulnerabilitat per a acompanyar-los en la cerca d’ocupació. Si bé aquest és l’objectiu últim de l’acompanyament; la intervenció de Somos Parte Borriana busca dotar d’eines i habilitats per a la millora de l’ocupabilitat de les destinatàries i destinataris.

En aquest sentit i gràcies a l’experiència del projecte, s’han creat tallers que proporcionen coneixements per a l’autonomia de les persones participants. Destaca principalment el taller HOPE (Habilitats Orientades per a l’Ocupació), que forma part de la metodologia del projecte i serveix per a dotar a les persones de les habilitats, coneixements i eines, tant a nivell laboral com personal i social, així com a desembolicar-se millor en un entorn de treball. Aquest taller s’imparteix a totes les persones que participen en l’itinerari d’inserció i és una formació bàsica i necessària per a accedir als cursos formatius.

També cal destacar els espais per a treballar la bretxa digital, en concret, els certificats digitals ja que són vitals per als tràmits amb l’Administració Pública. No comptar amb aquests coneixements els aïlla i els exclou.

A més, enguany s’han pogut reforçar les intervencions a través de la línia  Despega, que possibilita suport psicològic abans, durant i/o després de la cerca laboral amb l’objectiu de garantir que la salut mental no siga un inconvenient en l’obtenció de l’ocupació.

Aquestes accions són possibles gràcies a la ‘Convocatòria d’Ajudes d’Acció Social 2022’ llançada per CaixaBank i Fundació Caixa Castelló a la província de Castelló per a la realització de projectes que milloren la vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.