Centre de Dia Don Bosco Alcoi

Centre de Dia Don Bosco

Els Centres de Dia realitzen una tasca preventiva dirigida a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de risc, que els facilite processos orientadors, la plena inserció social i laboral, mitjançant serveis de: suport socioeducatiu i familiar, d’oci i temps lliure, de caràcter ocupacional i rehabilitador, de suport escolar i d’orientació sociolaboral i professional.

 

Amb qui treballem

Com a recurs obert d’atenció diürn, inserit de manera activa i participativa en la zona, que formem part de la xarxa pública de centres de protecció de menors en situació de risc i exclusió social de la Comunitat Valenciana, realitzem una intervenció integral especialitzada amb menors entre 6 i 18 anys que necessiten d’atenció específica i per criteris de protecció, territorialitat i idoneïtat són inscrits en el centre de dia.

​Des de l’equip educatiu del Centre de Dia Don Bosco d’Alcoi realitzem una tasca de prevenció, de detecció de situacions de risc/vulnerabilitat i de coordinació amb els agents socials, dirigida a xiquets/es i adolescents en situació de carència, facilitant processos orientats a la plena inserció social i laboral en un ambient d’acolliment, mitjançant servicis de suport socioeducatiu i familiar, d’oci i temps lliure, de caràcter ocupacional.

Els xiquets/es i joves són l’interés central del centre de dia duent a terme un programa d’intervenció individualitzat i atenent de manera preferent als  menors derivats pels agents socials de la zona.

Els educadors/es del CD Don Bosco treballem juntament amb les famílies abordant situacions de desprotecció infantil des d’una resposta de suport a les famílies que els permeta, amb l’adequat acompanyament i assessorament, mantindre la convivència amb els seus fills i filles i desenvolupar les competències de criança necessàries per a garantir la seua educació i el seu benestar.

Pablo Gontán

Director

Les accions es realitzen de dilluns a divendres en horari de 15 a 20h.

  • Suport i reforç escolar
  • Ludoteca
  • Tallers (percussió, esport, teatre, manualitats…)
  • Aula d’informàtica
  • Excursions i convivències
  • Educació en valors
  • Formació, orientació i suport familiar

El Centre de Dia Don Bosco d’Alcoi té el seu origen en el Projecte de Suport Educatiu Don Bosco.  Al novembre de 2023 s’aconseguix el concert amb l’Administració Pública valenciana. A través del concert amb la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge es dupliquen les places d’atenció a xiquets, xiquetes i adolescents, es reforça l’atenció a les famílies i s’establix un equip multidisciplinari per a la intervenció, format per educadors socials, treballadora social, psicòloga i tècnic d’intervenció social.

 

Centre de Dia Don Bosco-Alcoi
C/ San Juan Bosco 35
03804 Alcoi
T 96 3533 26 40
centrodedia.donbosco.alcoy@fisat.es

Centro de Día Don Bosco