La VII Trobada de centres de dia de menors de la Comunitat Valenciana va voler tindre en aquesta edició major visibilitat. La festa anual es va celebrar als jardins de Vivers de València, oberta al públic, amb tallers, teatre, inflables i música en directe per a tota la família.
Per: FISAT
Sota el lema “Els seus drets, la nostra obstinació”, la Coordinadora Centres de dia de la Comunitat Valenciana va promoure un acte lúdic i reivindicatiu en el qual posar de manifest la importància d’aquests recursos socials que atenen a centenars de menors i a les seues famílies.
Actualment els centres de dia de la Comunitat Valenciana travessen un moment econòmic delicat pel retard en els pagaments de les subvencions, degudes per la Generalitat Valenciana, havent d’avançar els diners a costa de préstecs bancaris que impliquen interessos.
Adolf Montoliu, secretari de l’Associació Professional d’Institucions de Menors en la Comunitat (APIME), va reivindicar en la Trobada aquests recursos, “importantíssims i imprescindibles per a treballar amb les persones més vulnerables” i va recordar als responsables de l’Ajuntament de València i de la Generalitat que a 11 de maig els centres de dia encara no han cobrat la subvenció i estan avançant els diners i sobrevivint, quedant en perill la continuïtat dels projectes i l’atenció als menors.
La VII Trobada de centres de dia de la Comunitat Valenciana va comptar amb la presència de la Directora General d’Infància i Adolescència de la GVA Igualtat i Polítiques Inclusives, Rosa Molero, i Ferran Senent, coordinador de Serveis Socials Generals de l’Ajuntament de València
Rosa Molero, recollint el guant de Montoliu, va assenyalar que estan treballant per a canviar una herència. “Per a 2020 aconseguirem el concert i reordenar aquest recurs perquè es convertisca en el bastió de la prevenció”.
La Fundació Ángel Tomás en xifres
La Fundació Ángel Tomás- FISAT compta amb dos centres de dia a València: centre de dia Don Bosco i el centre de dia Entre Amics. Tots dos atenen un total de 150 xiquets i xiquetes i a les seues famílies.
Els centres de dia treballen per i per als menors i famílies més vulnerables que necessiten suport en el seu propi medi per a reduir les seues manques, impulsar les seues potencialitats, reforçar la seua autonomia i facilitar la seua inserció social i laboral.
Faciliten la inserció social i laboral dels seus destinataris/as, mitjançant serveis de:
- Intervenció socioeducativa: suport escolar, programes de desenvolupament personal, activitats d’oci i temps lliure.
- Inserció laboral: orientació sociolaboral de caràcter ocupacional i tallers per a l’adquisició de competències professionals.