Nou joves han finalitzat amb èxit el primer curs de Fabricació Digital organitzat per la Fundació Ángel Tomás – FISAT, Social Nest Foundatión i FabLab València, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

Per: FISAT

La seu de Social Nest va acollir l’acte de clusura en el qual van participar les tres entitats que han fet possible aquest curs d’inserció sociolaboral, destinat a joves entre 16 i 25 anys amb un perfil baix d’ocupabilitat. La valoració d’aquesta primera experiència ha sigut positiva: “Han sigut quatre mesos, 300 hores i moltes col·laboracions. A partir d’ahir vam comptar amb nou vides que consideren que ‘si es vol…es pot’. Des del programa Somos Parte continuem treballant per augmentar l’ocupabilitat de persones amb menys oportunitats, perquè és de justícia donar ‘més per a qui té menys‘”, opina Alicia Martí, coordinadora del programa Somos Parte de FISAT per a la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables.

El curs de Fabricació Digital s’ha impartit del 25 de març al 14 de juliol i ha format a nou joves en creació digital. Està finançada a càrrec de l’IRPF, a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El programa ha oferit un curs d’habilitats orientades per a l’ocupació (taller HOPE), impartit per l’equip tècnic del projecte Somos Parte València en la seu de la Fundació Ángel Tomás; la formació en fabricació digital que ha constat de 160 hores, s’han treballat coneixements en disseny 2D i 3D, impressió 3D, talle làser, CNC i electrònica, i que s’impartirà en les instal·lacions de FabLab València. La formació s’ha completat amb el taller d’emprenedoria i formació en empreses, oferit per Social Nest.

Gràcies a aquest curs, els participants i les participants no solament han adquirit coneixements per a la Fabricació Digital, també se’ls ha dotat d’eines i recursos per a la cerca activa d’ocupació i per a iniciar-se en l’emprenedoria de nous projectes.