El Centre d’Hostaleria Domingo Savio ja és una realitat. La nova promoció de joves que van començar la seua formació d’Ajudants de cuina i cambrer, en el mes de setembre, ho han fet en les noves instal·lacions situades en el carrer Sagunt.

Per: FISAT

Es tracta d’un projecte finançat en part gràcies a l’acord amb Ferrovial, en el marc del seu programa #JuntosSumamosFerrovial. El pressupost total del projecte ascendeix a 50.000 euros dels quals la companyia col·labora amb 11.400 euros.

Per a engegar el Centre formatiu d’hostaleria s’ha escomès el condicionament i reforma de l’antiga llar parroquial de Salesians Sant Antoni Abat, que estava tancat i en desús, habilitant-ho com un centre de formació en cuina, modern, amb un saló-menjador polivalent. L’objectiu ha sigut transformar-ho en un espai de formació i trobada, per a oferir un nou servei per a les persones que formen part de l’àmplia xarxa social de l’obra salesiana en aquesta zona de la ciutat de València.

En l’actualitat cursen aquesta formació un total de 20 alumnes.

El Taller d’Hostaleria és un curs d’inserció sociolaboral del Centre de Dia Don Bosco, de la Fundació Ángel Tomás, destinat a joves d’entre 16 i 18 en situació o risc d’exclusió social.

Des que començara la seua marxa fa 8 anys han passat per ell més de 90 alumnes. En aquest taller els joves es preparen per a ajudant de cuina  i cambrer i la formació inclou els continguts específics d’hostaleria i pràctiques internes i externes , així com, l’acompanyament educatiu per al desenvolupament  personal mitjançant tutories, sessions d’autonomia, orientació laboral, desenvolupament de competències i habilitats socials, i moments d’esport i eixides que afavoreixen el treball en equip i els ofereixen experiències vitals significatives.

Empreses compromeses amb la inserció laboral

Les empreses que aposten per la inserció laboral d’aquests joves reben un acompanyament per part de la Fundació, qui ofereix el perfil de jove que més s’adeqüe a les seues necessitats.

Pepe Garrigós, que va ser mestre del Taller d’Hostaleria de la Fundació Ángel Tomás durant 7 any, i és Xef del restaurant “Què Ganeta Tinc”, ha format i ha donat una oportunitat laboral a desenes de joves en els seus fogons. Ha explicat la seua experiència en aquesta campanya de divulgació, “Compte amb tu”, perquè altres empreses s’animen a seguir el seu exemple.

Entrevista a Pepe Garrigós

Desafiaments superats

Els alumnes del Taller d’Hostaleria van poder posar a prova els seus coneixements en dues pràctiques formatives que van realitzar en el mes de setembre.

La Fundació Ángel Tomás i la Federació de Centres Juvenils Don Bosco van confiar en ells per a oferir un esmorzar en sengles actes organitzats per les entitats; per a la Jornada “Vull Ser Social” que es va celebrar en l’Il·lustre Col·legi d’Advocats para prop de 100 persones; i per al 30 Aniversari de la Federació. En tots dos esdeveniments, els alumnes van demostrar la seua professionalitat i tant la Fundació com la Federació van quedar molt satisfets amb el servici.