Divendres passat 30 de novembre, a ritme de tabalet i dolçaina, va quedar oficialment inaugurat el Centre Domingo Savio, un nou espai de formació i convivència.

Per: FISAT

El centre pertany a la casa Salesians Sant Antoni Abat de València i acollirà principalment les activitats del curs d’inserció sociolaboral que desenvolupa el projecte educatiu del Centre de Dia Don Bosco. El Taller d’Hostaleria forma part dels recursos d’inserció sociolaboral que ofereix FISAT per a joves a partir de 16 anys.

Segundo García, secretari de FISAT, va agrair la generositat de les persones i institucions que han fet possible que el Centre Domingo Savio siga una realitat. Especialment a la casa salesiana de Sant Antoni Abat i en concret a la seua parròquia que ha cedit l’espai de l’antic bar parroquial.

García va destacar la importància de recolzar a les plataformes socials des de les pròpies obres salesianes: “Els projectes socials enriqueixen la nostra obra i la fan més significativa”.

El secretari de FISAT i director de la casa de Sant Antoni Abat va posar com a exemple la unitat que hi ha hagut en aquesta casa per a engegar unes noves instal·lacions per al Taller d’Hostaleria que necessita créixer. “L’engegada d’aquest centre de formació fa visible que Sant Antoni Abat és una obra unida i açò és important; i que aposta clarament per les persones més necessitades; que junts som capaços de fer coses pels altres. Som hereus d’un somiador i fins a ací hem somiat moltes coses que hem fet possible. Però els somnis no poden parar perquè les necessitats estan ací esperant resposta. Tant de bo puguem seguir somiant junts altres projectes en els quals, units una vegada més com a obra salesiana, puguem generar esperança i futur a tantes persones a les quals la vida li’l posa més difícil”.

Finançament privat

En el finançament del condicionament de les instal·lacions de Domingo Savio han col·laborat empreses privades com Lear Corporation i Ferrovial.

Ferrovial, en el marc del seu programa #JuntosSumamosFerrovial ha col·laborat amb 11.400 euros.

Per a engegar el Centre formatiu d’hostaleria s’ha escomès el condicionament i reforma de l’antiga llar parroquial de Salesians Sant Antoni Abat, que estava tancat i en desús, habilitant-ho com un centre de formació en cuina, modern, amb un saló-menjador polivalent. L’objectiu ha sigut transformar-ho en un espai de formació i trobada, per a oferir un nou servei per a les persones que formen part de l’àmplia xarxa social de l’obra salesiana en aquesta zona de la ciutat de València.

El Taller d’Hostaleria

El Taller d’Hostaleria és un curs d’inserció sociolaboral del Centre de Dia Don Bosco, de la Fundació Ángel Tomás, destinat a joves d’entre 16 i 18 en situació o risc d’exclusió social. Actualment cursen aquesta formació un total de 20 alumnes.

Des que començara la seua marxa fa 8 anys han passat per ell més de 90 alumnes. En aquest taller els joves es preparen per a ajudant de cuina i cambrer i la formació inclou els continguts específics d’hostaleria i pràctiques internes i externes, així com l’acompanyament educatiu per al desenvolupament personal mitjançant tutories, sessions d’autonomia, orientació laboral, desenvolupament de competències i habilitats socials, i moments d’esport i eixides que afavoreixen el treball en equip i els ofereixen experiències vitals significatives.