Divendres passat va ser un dia important per a la Fundació Ángel Tomás- FISAT i per a Ferrovial Serveis. L’Escola d’Oficis d’Alacant va certificar la formació de 13 participants dels 15 que van iniciar el curs de peó de triatge. Tot un èxit com van reconéixer des de totes dues entitats.

Por

Henar López Senovilla, responsable de RSC en Ferrovial Serveis, va felicitar a totes les persones participants per haver arribat fins al final del camí; un camí que va començar el passat 16 de setembre i que va finalitzar el 25 d’octubre i que ha dotat a aquests joves d’una formació teòrica i pràctica com a peó de triatge, però, a més, els ha oferit unes eines i habilitats personals que els ajudaran a millorar la seua ocupabilitat futura.

Jorge Tejedo, director regional de Tractament i Gestió Mediambiental de Ferrovial Serveis, va destacar la seua satisfacció perquè “vam mostrar la tasca que es realitza en les tres plantes de tractament: Pedra Negra, a Xixona; UTE i Vial de los Cipreses totes dues a Alacant; formem i generem oportunitats”. Tejedo va recordar que els participants passaran a formar part d’una borsa d’ocupació de la companyia.

També Ignacio Beltrán, director de FISAT, va al·ludir a les oportunitats, felicitant els presents per haver-les aprofitat. “Tots tenim alguna cosa a aportar a aquesta societat”, i els va animar a continuar creixent com a persones i com a treballadores i treballadors.

Beltrán va agrair a Ferrovial Serveis que hagen apostat per la Fundació Ángel Tomás. “És important que això es torne a repetir, estem oberts a noves col·laboracions perquè apostem per les persones”

El director de FISAT va tindre un especial reconeixement a l’equip del projecte d’Inserció Laboral Somos Parte Alacant “per haver generat i transmés aquest sentiment de família tan important”.

La implicació de l’equip de Somos Parte Alacant ha sigut fonamental per a acompanyar els destinataris i destinatàries, així com dels formadors de Ferrovial Serveis, personal de les plantes de tractament que han impartit diferents aspectes de la formació com la valoració dels residus, tipus de residus i les seues propietats; economia circular, canvi climàtic i reciclatge, entre altres.

TESTIMONIATGES

Enrique García, gerent de Tractament a Balears, Aragó i Comunitat Valenciana, explica la seua experiència professional i personal treballant amb col·lectius de persones en risc o situació d’exclusió. “Dels recels inicials que puguen sorgir a qualsevol mena d’organització, compartir la seua experiència i la seua activitat laboral ha sigut un enriquiment tant per la seua col·laboració, l’acompliment del treball, l’empatia per part de la resta de treballadors i sobretot la satisfacció de veure que ells no sols s’han integrat, sinó que han aportat valor afegit amb el seu compromís i treballant d’una forma absolutament lloable”.

Del testimoniatge dels participants, cal destacar el creixement personal que atribueixen al seu pas per aquest itinerari d’inserció sociolaboral.

Fulgencia, participant a l’Escola d’Oficis, s’ha format posteriorment en la planta de Vial de los Cipreses: “Ha sigut una experiència màxima. He aprés molt”. “De tot l’aprés em quede amb l’autoestima alta; si la teua autoestima està baixa no pots ni treballar ni aprendre i si no pots donar el millor de tu no pots quedar-te amb res”.

Bogdan: “Hem aprés a ser millor persona i veure les coses des d’una altra perspectiva”.

Somos Parte Alacant és un programa de la Fundació Ángel Tomás finançat pel Fons Social Europeu (FSE) a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

“Actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020”.

L’Escola d’Oficis de Ferrovial Serveis forma part del Pla Estratègic de RSC i Innovació Social (PERCIS) 2018-2020 de Ferrovial Serveis.