El curs de manteniment d’instal·lacions, promogut per la Fundació Ángel Tomás- FISAT i la Fundación Nuestra Señora de la Piedad, en col·laboració amb l’Ajuntament de El Campello i Salesians El Campello ha finalitzat després de quasi tres mesos de formació teòrica i pràctica.

Per: FISAT

Deu joves han participat d’aquest nou programa de formació ocupacional impartit per Somos Parte Alacant de FISAT, projecte per a la inserció sociolaboral de persones joves i col·lectius vulnerables a la província d’Alacant.

L’acte de clausura va comptar amb la presència de l’alumnat, del director de Salesians-El Campello, Francisco Vázquez Adorna; la regidor d’Empresa i Ocupació, Mª del Carmen Alemañ; representants del Centre Actiu de Desenvolupament Econòmic municipal (CADEM), així com professorat i personal tècnic que han fet possible aquesta formació.

En la trobada es va valorar els bons resultats de la col·laboració de les entitats salesianes amb l’administració local. Com va apuntar Carlos Torrero, coordinador de Somos Parte Alacant: “els salesians i les seues instal·lacions donen opció a donar vida”. “Aquesta experiència posa en relleu la importància de treballar conjuntament Administració i plataformes socials a favor de la inclusió social i laboral”.

Tant des de l’Ajuntament de El Campello com des dels propis salesians es va valorar la iniciativa de la Fundació Ángel Tomás per a millorar l’ocupabilitat de la joventut. En paraules de Francisco Vázquez: “FISAT ha sigut eixa llum en el nostre projecte; cal anar on està el treball”.

L’acte de clausura va finalitzar amb unes paraules de la regidor d’Empresa i Ocupació, que es va dirigir tant a l’alumnat, com als artífexs d’aquest projecte, per a transmetre’ls ànim i tot “el suport que trobaran a l’Ajuntament per a dur a terme les accions relacionades amb la millora de l’ocupabilitat dels ciutadans, ciutadanes i empreses del Campello”.

El curs de manteniment d’instal·lacions s’ha posat en marxa a través del programa Somos Parte Alacant de FISAT, que treballa per a millorar l’accés al mercat laboral de joves amb un perfil d’ocupabilitat baix. En aquest cas s’ha apostat per una formació sobre manteniment general d’instal·lacions, posant l’accent principalment en obra de paleta, jardineria i electricitat. 

Les persones destinatàries d’aquesta formació van ser preseleccionades per l’Ajuntament de El Campello.

Somos Parte Alacant és un programa de la Fundació Ángel Tomás finançat per el Fons Social Europeu (FSE) a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020”.