El projecte d’inserció sociolaboral Somos Parte Alacant, de la Fundació Ángel Tomás- FISAT, en col·laboració amb l’Agència de Desenvolupament Local- Impulsa Alacant, està construint un mapa de recursos per a la inserció laboral.

Per: FISAT

Es tracta de realitzar una radiografia de tots els recursos socials de la ciutat d’Alacant en el context sociolaboral que contribuïsquen directa o transversalment a la millora de l’ocupabilitat de les persones. L’objectiu és visibilitzar, a través de la tècnica del mapatge comunitari, els recursos i afavorir el coneixement d’aquests.

Tota la informació quedarà recollida en diferents formats perquè estiga accessible tant per a professionals i serveis dedicats a la millora de l’ocupació com per a la ciutadania en general.

Aquesta iniciativa sorgeix de l’experiència del projecte Somos Parte Alacant en l’acompanyament en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència, de persones amb un perfil de baixa ocupabilitat, en situació o risc d’exclusió social.

Aquesta eina creada de manera col·laborativa permetrà ampliar la intervenció en àrees diverses en les quals els professionals es troben limitats d’eines i recursos. Servirà per a enriquir les intervencions i agilitzar els processos a través de la comunicació en xarxa de recursos, entitats socials i empreses que oferisquen pràctiques en línia amb el desenvolupament de la seua responsabilitat corporativa.

Eina col·laborativa
El projecte es troba en una primera fase de desenvolupament. S’ha creat una taula coordinadora d’entitats que participen (Nova Feina, CEAR, ACCEM, Universitat d’Alacant, Creu Roja, APESOA, LABORA, Centre Social 3 – Felicitat Sánchez, Programa d’Inclusió sociolaboral d’Acció Social, CEPAIM) ja que un dels principis d’aquest mapa de recursos és que siga una eina col·laborativa i participativa que s’actualitze i es mantinga viva per a atendre les demandes d’inserció laboral de la forma més efectiva i integral possible.

Amb bicicleta gràcies a Salesians Elx
Amb el suport de Salesians Elx, a través del seu projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) “Bicis solidàries”, un grup de persones voluntàries recorre amb bicicleta les entitats, empreses i organitzacions tant públiques com privades per a conèixer de primera mà els recursos disponibles. Després d’aquest treball de camp es crearà un mapa analògic. En una segona fase es crearà un mapa virtual, accessible i col·laboratiu. L’objectiu és poder crear una App que millore l’accessibilitat de l’eina.

Somos Parte Alacant és un projecte d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás.
El programa, amb seu a Alacant ciutat, dóna cobertura a l’àrea metropolitana i a la comarca de L´Alacantí, distingint els municipis de Sant Vicent, Sant Joan, Mutxamel i El Campello. També per proximitat a la ciutat d’Elx.
És finançat per la Generalitat Valenciana. Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través de l’IRPF. Col·laboren: Impulsa Alacant i la Diputació d’Alacant.