El projecte de suport educatiu Shirika de la plataforma social salesiana de Cartagena obrirà la seua oferta socioeducativa a xics i xiques a partir de 12 anys.

Per: FISAT

El PAE Shirika és un projecte de la Fundació Ángel Tomás – FISAT finançat per la Comunitat Autònoma de la Regió de Múrcia a càrrec de l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF dirigides a fins d’interés social. El principal objectiu del PAE és promoure el desenvolupament personal i social de menors en situació de vulnerabilitat social mitjançant una proposta educativa preventiva i integral.

En 2021 el PAE comptarà amb 40 places per a joves a partir de 12 anys, escolaritzats en E.S.O, Formació Professional i Batxillerat. Cal ressaltar que totes les activitats estan organitzades i es desenvolupen dins d’un pla de contingència enfront de la COVID-19.

“Tant des de FISAT com de la casa salesiana de Cartagena era un objectiu proritari ampliar el rang d’edat amb la finalitat de poder començar la intervenció educativa en una edat més primerenca, ja que fins al moment l’atenció era específica per a joves a partir de 15 anys.

Aprofitant el mes de gener, el mes de Don Bosco, tan important per a l’ambient salesià, anunciem que el PAE Shirika amplia la seua oferta socioeducativa amb un nou grup per a xics i xiques de 1° i 2° de E.S.O”, expliquen des del PAE Shirika.

Huit anys apostant per la joventut

El projecte va nàixer a partir de les necessitats detectades en la població local i ja són huit anys desenvolupant aquesta tasca socioeducativa amb joves de Cartagena, oferint diferents accions que abasten de manera íntegra tots els àmbits de la persona i secunden i complementen a la formació reglada. Així mateix, reforcen les competències i habilitats personals i socials de els i les menors, generant efectes positius en les seues vides i en general, en el progrés de la societat.

Des d’una proposta educativa salesiana, es duen a terme activitats fonamentades en tres blocs: suport educatiu, desenvolupament d’habilitats personals i socials i activitats d’oci i temps lliure. A més, es desenvolupa una acció i acompanyament individualitzat i es disposa d’un servei de suport psicològic i seguiment psicoeducatiu a través de la psicòloga del projecte.

Les activitats del PAE Shirika es desenvolupen de dilluns a divendres en horari de vesprada. Actualment l’equip està compost per dos educadors, una psicòloga i persones voluntàries.

Coneixes els projectes socials de la teua casa salesiana? Et convidem que dónes una ullada #SomosUno i ContigoSomosMás