En el projecte participen joves dels projectes socials de FISAT i ha començat la seua difusió en festivals internacionals.

Per: FISAT

“No són ximpleries” és un curtmetratge sobre igualtat de gènere en el qual participen adolescents de diferents projectes socials de la Fundació Angel Tomás.

El Taller de Cinema Don Bosco és una activitat promoguda des de Pastoral de la Fundació Ángel Tomás en la qual participen joves de les Plataformes Educatives Socials de València i Borriana.

El curt reflexiona sobre una determinada visió del gènere en alguns contextos adolescents. La història està construïda a partir de l’experiència real dels participants en un taller vivencial sobre les lletres de moltes cançons de reggaeton. Després d’analitzar-les i prendre consciència del seu contingut, van haver de recitar-li-les entre ells i comunicar-se el que sentien. L’experiència va produir una nova consciència molt interessant que s’ha pretés plasmar en el curtmetratge.

Després de la seua estrena en la trobada del 10é Aniversari de FISAT en Salesians El Campello, davant més de 600 persones, ara s’ha presentat en diversos concursos. Participarà en la trobada audiovisual de joves del festival internacional Cinema Jove de València, en el EDU Short Movie d’Itàlia, i per segon any consecutiu en el FESTICLIP de Lió organitzat per la pastoral juvenil salesiana de França. Esperem que aquest esforç contribuïsca a difondre i reconéixer el gran treball realitzat pels adolescents i l’equip educatiu que han participat en el taller. Us animem a veure-ho i donar-li difusió.