La plataforma social salesiana de sant Antoni Abat va celebrar la primera trobada d’empreses compromeses amb la Fundació Ángel Tomás- FISAT i que col·laboren amb els diferents projectes socials que es desenvolupen en el districte de la Saïdia, a València.

Per: FISAT / Imatges: Jorge Ara

La Fundació Ángel Tomás- FISAT promou la col·laboració públic i privada amb el tercer sector com a palanca de canvi social. En els últims anys moltes empreses s’han sumat al repte de transformar a través de la seua acció, amb diferents iniciatives que van des del voluntariat corporatiu, la inserció sociolaboral, el patrocini d’activitats, el suport logístic o el finançament econòmic.

La trobada celebrada divendres passat va comptar amb la presència d’empreses com Ford España, Dwtex Soho Spain, Tràcia Tattoo Studio, Hermanos Gómez, Farmàcia Mónica Jovaní Duatis, Clínica Physics, ICEI Formació i Cobertura Solidària. Una presència tan variada com les maneres de col·laborar a favor dels projectes socials i que incideixen directament en la viabilitat i la qualitat de cadascun dels projectes.

Per exemple, Ford España, a Almussafes València, ha mobilitzat a les seues treballadores i treballadors voluntaris amb una iniciativa per a millorar les instal·lacions del centre de dia Don Bosco; Dwtex Soho Spain elabora i distribueix gratuïtament les polseres solidàries perquè el cost de cada polsera s’invertisca íntegrament en els projectes de FISAT; Traccia Tattoo ha promogut durant dos anys consecutius la recollida de joguets nous per Nadal per a les xiquetes i xiquets dels projectes; Hermanos Gómez, empresa de restauració amb diversos restaurants de renom a València, ha apostat per les primeres oportunitats laborals a joves formats en el Taller d’Hostaleria del centre de dia Don Bosco; o Cobertura Solidària, una iniciativa promoguda per Teresa Herreros a través de la seua empresa Control Integral del Riesgo, secunda diferents entitats socials a través d’una aportació econòmica de les empreses que contracten els seus serveis.

Nacho Beltrán, director de la Fundació Ángel Tomás- FISAT va apel·lar al compromís social de les empreses i a la seua col·laboració amb el tercer sector: “Som diferents sí, però compartim alguns objectius que ajuden a teixir aquesta xarxa, aquesta aliança…Si som capaces de col·laborar junts ens adonarem que hui som ací perquè sou un tipus especial d’empreses, Sou les Empreses de Proximitat”.

En aquest acte, celebrat a la casa Salesiana de sant Antoni Abat, el taller d’Hostaleria va oferir un esmorzar; posteriorment, Alicia Martí, coordinadora del programa d’inserció sociolaboral de FISAT va agrair la tasca i el suport de les empreses; i Monti Garrido, directora de la Plataforma Social de la casa salesiana va donar a conéixer tots els projectes de la plataforma; finalment es va fer lliurament d’un reconeixement especial a Hermanos Gómez i a Traccia Tattoo.

 

Per a totes les empreses assistents, FISAT va entregar un obsequi simbòlic, un adhesiu per a identificar en els aparadors dels establiments el compromís social dels comerços i que espera que prompte moltes empreses i comerços del barri puguen lluir el seu lema: “No em conforme. Jo transforme amb FISAT”.