El projecte Alraso de la Fundació Ángel Tomás va reunir aquest dijous a empreses de diferents sectors, entitats professionals i representants públics en la III Trobada d’empreses, celebrat en Salesians Cartagena. Mitjançant aquest esdeveniment es volen donar a conèixer els programes d’Inserció Laboral que desenvolupen Alraso a Cartagena i posar en valor la formació adquirida per els i les alumnes d’aquests cursos.

Por: FISAT

Cristina Riquelme, coordinadora de Alraso, va explicar la forma de treballar, a través d’itineraris individualitzats, i els beneficis i les possibilitats que pot tenir per a les empreses col·laborar amb l’entitat. En aquest sentit, María del Carmen Martín de l’Amor, regidora de l’Àrea d’Estratègia Econòmica (Hisenda, Comerç i Turisme), va remarcar la importància del treball conjunt entre empreses i entitats socials. Per part de l’administració també van recolzar la trobada Sonsoles Terry de l’equip d’Empleabilitat de la Regidoria de Serveis Socials de Cartagena, i Manolo Cinquè Mora, director de l’Agència de Desenvolupament Local i Ocupació.

Els programes d’Inserció Laboral són un recurs finançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu que per a l’empresa és totalment gratuït i poden tenir molts avantatges ja que tenen l’oportunitat de cobrir les seues vacants amb personal format de manera personalitzada al que se li dedica un seguiment continu del seu treball.

Per a Riquelme, aconseguir una ocupació “és fonamental perquè totes les persones puguem tenir unes condicions de vida que garantisquen la cobertura de les nostres necessitats bàsiques i també perquè puguem desenvolupar els nostres objectius personals. A voltes, aquesta tasca es torna molt complicada i necessitem que ens tiren una mà o ens guien en el camí”.

L’esdeveniment va comptar amb la presència d’empreses de treball temporal com EDECCO i Eurofirms, a més de desenes d’empreses de diferents sectors. A més, van assistir representants de l’Associació de Dones Empresàries de Cartagena; Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG), la Xarxa d’Empresaris de Cartagena (REC) i l’Associació de Veïns de la Barriada Hispà Amèrica i la Junta Veïnal de Perín.

La Trobada d’empreses Alraso va concloure amb un *piscolabis preparat pels alumnes i alumnes del curs d’ajudant de cuina que acaba la setmana que ve.

Para Alraso, este encuentro es una importante carta de presentación ante el tejido empresarial de Cartagena que ya ha respaldado con su presencia, durante dos años consecutivos, la labor que la entidad lleva desarrollando desde 2004 para favorecer la integración sociolaboral de personas inmigrantes. Cerca de un 30 % del personal formado en sus cursos han encontrado una oportunidad en el mercado laboral.