Els projectes de FISAT a Cartagena mantenen la celebració de la festa Kulunguelé. Divendres que ve 18 de desembre, ens conviden a dos concerts solidaris en directe a través de Youtube i Instagram de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Per: FISAT

Enguany la festa Kulunguelé arriba a la seua X edició. Una edició significativa perquè evidencia el seu arrelament i acolliment dins de les activitats que FISAT a Cartagena organitza per a crear llaços d’interculturalitat en la comunitat.

La pandèmia impossibilita una celebració de la Kulunguelé com en anys anteriors on s’han reunit més de 300 persones en les instal·lacions de Salesians Cartagena. No obstant això, des de FISAT s’ha valorat com molt important mantindre aquesta trobada solidària que té com a fil d’unió la música.

“La Kulunguelé tracta de visibilitzar i naturalitzar la migració i el seu efecte positiu i enriquidor en la societat, un fet que es comprén i es comparteix quan es coneix, per això enguany, si no podem anar a la Kulunguelé, la Kulunguelé anirà a la teua casa”, comparteixen des de FISAT.

“La Kulunguelé és una festa de la interculturalitat, la solidaritat i el compromís, una trobada oberta a tots els públics i a totes les cultures; la proposta reflexa i transmet la visió i els valors d’aquest projecte de la Fundació Ángel Tomás- FISAT que va començar fa més de 16 anys i que aposta per la trobada, l’acolliment i el coneixement mutu de les diferents cultures”, explica David Barqueros, director de la Plataforma Social Salesiana de Cartagena.

Música en directe

El divendres 18 de desembre a les 20.00 a través del canal de Youtube de FISAT i d’Instagram (@fundaciónFISAT) s’oferirà en directe els concerts de Río Viré que ja va participar l’any passat, i Claudia Vergotti, una artista emergent de Cartagena.

Jornada Mundial de les persones Migrants

Enguany, la festa s’ha traslladat a una data significativa, el 18 de desembre, Jornada Mundial de les persones Migrants. “La crisi de la *COVID-19 està incrementant les barreres i dificultats que les persones migrants es troben en la nostra societat: a nivell administratiu els processos estan pràcticament paralitzats, a nivell social, en tractar-se de col·lectius vulnerables pateixen més la crisi econòmica, els efectes en el mercat laboral, les manques materials, la bretxa digital…”

“Tots aquests aspectes intentem abordar-los des dels diferents projectes de la Plataforma Social de Salesians Cartagena que en 2019 va acompanyar a prop de 600 persones, entre elles joves menors de 18 anys del Projecte Educatiu Shirika”, assenyala Barqueros.

Col·laboració: KulungueléFila0

La festa Kulungué té un caràcter solidari, per a sumar-se a aquesta iniciativa es pot participar a través de la FILA0 mitjançant transferència bancària o bizum:

BIZUM: Codi 38381

Compte bancari FISAT: ES95 2100 4475 19 0200019337

Concepte KulungueléFila0

 

Coneix els projectes de FISAT a Cartagena:

• Alraso per a l’Acolliment Integral a persones migrants.

• Awalé: programa d’aprenentatge de la llengua i cultura espanyola.

• PAE Shirika: acció social que realitza una labor preventiva dirigida a joves entre 15 i 21 anys. Es treballa des d’un enfocament no asistencialista, en el qual els/as joves són protagonistes del seu procés d’inserció.

• Somos Parte Cartagena, projecte d’inserció sociolaboral per a l’ocupació digna.

• Pis Inma Bernal per a sol·licitants de protecció Internacional. Primer projecte d’acolliment per a persones sol·licitants o beneficiàries de protecció Internacional, destinat a joves de 18 a 26 anys.