La Fundació Ángel Tomás- FISAT, en col·laboració amb la Diputació de Castelló, promou la prevenció de les addiccions entre menors i joves de la província.

 Per: FISAT

La prevenció de les addiccions dels xiquets i xiquetes en edats compreses entre els 11 i 12 anys a la província de Castelló és l’objectiu de l’acció formativa que ha desenvolupat la Fundació Ángel Tomás- FISAT en col·laboració amb la Diputació de Castelló. En el marc de les ajudes a l’Acció Social, de l’entitat provincial, FISAT ha sigut beneficiària amb una dotació de 3.300 euros. 

El programa Llavors és un curs online dirigit a equips educatius i famílies d’alumnat en 5é i 6é d’Educació Primària per a l’acompanyament de preadolescents en la gestió de conductes addictives. Tant docents com pares, mares o tutors/es reben formació sobre drogues i comportament addictius en la preadolescència; factors de protecció i recursos preventius per a l’aula i casa.

Mitjançant aquesta formació es vol reforçar factors de protecció davant de conductes addictives; la presa de decisions assertives habilitats de relació social, pensament crític…; i treballar l’autoconcepte, control de la impulsivitat, educació emocional i en valors.

 FISAT compta amb una àmplia experiència en la prevenció i suport en les conductes addictives a través del programa Grupo Martes que organitza tallers i xarrades per als xiquets, xiquetes i adolescents, així com les persones joves destinataris/es dels diferents projectes de la fundació reben aquesta formació. La prevenció de conductes addictives s’imparteix dins del programa d’activitats d’educació preventiva enfront del consum en contextos escolars, associatius o altres espais que el requerisquen.

 Enguany, a conseqüència de la pandèmia, la formació i els materials s’han adaptat a un format online. Són els equips d’educadors/es els que imparteixen la formació que es complementa amb atenció individualitzada per part del projecte Grupo Martes. A més, es compta amb un material imprés de suport. que reben les escoles que participen en el programa Llavors.

 FISAT posa en valor el suport de la Diputació de Castelló en la promoció de la vida saludable de la població jove.