Una delegació de les Plataformes Socials de la inspectorIa salesiana d’Itàlia meridional s’ha desplaçat aquests dies fins a València per a conéixer de primera mà el funcionament de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Per: FISAT

La delegació, encapçalada pel president de l’associació “Piccoli Passi Grandi Sogni Onlus”, Antonio Carbone, està composta pels directors i directora dels set centres que integren l’associació: “Casa Pinardi” en Caserta, “Francesco Convertini” en Cisternino, “Domenico Savio” en Corigliano d’Otranto, “Il Sogno” a Nàpols, “Mamma Matilde” i “Pepinno *Bancati” en Torre Annunziata i “16 d’Agost” a Bari.

Aquests recursos socials són majoritàriament centres d’acolliment de menors, que denominen comunitats educatives.

“L’objectiu de la nostra visita, ha explicat Carbone, és conéixer l’experiència a Espanya de les plataformes socials Ens interessa especialment l’organització, l’eficiència i eficàcia dels seus projectes i la formació dels educadors”.

Durant dos dies que ha durat la visita, la delegació italiana ha conegut diferents projectes i programes de la Fundació com el centre d’acolliment de menors Casa Don Bosco de València, els centres de dia Don Bosco i Entre Amics, els pisos d’emancipació, concretament in situ el Pis Magone; el programa d’inserció laboral Somos Parte i el Taller d’Hostaleria del centre de dia Don Bosco.

Tant Nacho Beltrán, director de la Fundació Ángel Tomás, com a Segundo García, secretari, i Santiago Muñoz, coordinador de Pastoral, han sigut els encarregats, junts a les directores i directors de cada projecte d’explicar els detalls del funcionament dels recursos de la Fundació.

Una visita enriquidora que els ha permés valorar en primera persona els resultats dels processos d’acompanyament que realitza la Fundació; és el cas d’alguns destinataris dels pisos, que estan cursant o han finalitzat la seua formació en el Taller d’Hostaleria i ara treballen en restaurants de la ciutat on van poder veure’ls desembolicar-se en un ambient d’integració laboral.

Per a Nacho Beltrán “la visita ha sigut enriquidora i ens satisfà saber que podem ser un referent per a altres entitats socials salesianes”.