La Fundació Ángel Tomás- FISAT, en col·laboració amb la Diputació d’Alacant, promou la prevenció de les addicions entre menors i joves de la província.

Per: FISAT

​A través del projecte Grupo Martes Alacant de FISAT s’ha représ el mes de setembre la formació per a la prevenció de les addiccions entre menors i joves destinataris/es dels projectes socials de la fundació a la província d’Alacant (projectes de suport educatiu i llars d’emancipació). Es tracta de menors des de 6 fins a 16 anys en el cas dels PAEs i joves entre 18 i 25 anys de les llars d’emancipació.

La Fundació porta desenvolupant aquesta activitat gràcies a l’entitat provincial des de 2017. Els tallers i xarrades per a la prevenció de conductes addictives s’imparteixen dins del programa d’activitats d’educació preventiva enfront del consum en contextos escolars, associatius o altres espais que el requerisquen.

Enguany, a conseqüència de la pandèmia, la formació i els materials s’han adaptat a un format online. Són els equips d’educadors/es els que imparteixen la formació que es complementa amb atenció individualitzada per part del projecte Grupo Martes Alacant, tant a persones destinatàries com a educadors/es.

Els objectius d’aquesta formació són: desenvolupar habilitats i capacitats personals que reduïsquen la vulnerabilitat; promoure la consciència social de risc i danys provocats per les addiccions; promoure conductes i hàbits de conducta saludable; augmentar la informació sobre les addiccions actuals, especialment en les TIC: tecnologia, internet, xarxes socials i videojocs.

La Diputació d’Alacant promou la prevenció de conductes addictives a través de l’Àrea de Família i Ciutadania. La Fundació Ángel Tomás- FISAT ha sigut beneficiària de la subvenció per a activitats en matèria de conductes addictives per a entitats sense fi de lucre, per un import de 2000 euros.