Deu joves s’estan formant-se en tasques de manteniment d’instal·lacions a través d’un nou programa de formació ocupacional impartit per les entitats salesianes Fundació Ángel Tomás – FISAT i la Fundació La nostra Senyora de la Pietat, en col·laboració amb l’Ajuntament del Campello i Salesians El Campello.

Per: FISAT

Es tracta d’una formació d’inserció sociolaboral, posada en marxa a través del programa Somos Parte Alacant de FISAT, que treballa per a millorar l’accés al mercat laboral de joves amb un perfil d’ocupabilitat baix. En aquest cas s’ha apostat per una formació sobre manteniment general d’instal·lacions, posant l’accent principalment en obra de paleta, jardineria i electricitat. 

Les persones destinatàries d’aquesta formació han sigut preseleccionades per l’Ajuntament de El Campello: “Estem treballant estretament per a aconseguir una millora de la situació sociolaboral d’aquests joves”, explica Carlos Torrero, responsable del programa Somos Parte Alacant.

Metodologia de l’acompanyament

Els programes d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás es basen en la metodologia d’acompanyament-formació i insercción. Això garanteix tant el seguiment i acompanyament de les persones destinatàries com l’acompanyament a la pròpia empresa que facilita les experiència laborals.

“Els destinataris i destinatàries estan realitzant un mòdul d’habilitats socials i competències personals (taller HOPE); un segon mòdul de formació ocupacional sobre manteniment d’instal·lacions (obra de paleta, jardineria i electricitat). Tots aquestos mòduls estàs impartits per un mestre taller i serà principalment teòric-pràctic fent les tasques en Salesians El Campello. Un altre mòdul és el de carnet professionals mitjançant la realització del carnet de carretiller i operador de Plataformes Elevadores Mòbils de Persones ( PEMP). Aquest carnet està costejat íntegrament per l’Ajuntament de El Campello; finalment tenim el mòdul d’experiència professional on desenvoluparan la seua formació en una empresa del sector”.

Somos Parte Alacant és un programa de la Fundació Ángel Tomás finançat per el Fons Social Europeu (FSE) a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

Actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020”.

Aquest programa, iniciat al setembre de 2018, dóna continuïtat a la província d’Alacant als projectes sociolaborals iniciats per la Fundació a València mitjançant els programes de Somos Parte València i el Taller d’Hostaleria del centre de dia Don Bosco, i a Cartagena amb Alraso.

Somos Parte Alacant treballa per a millorar el grau d’ocupabilitat de joves en situació o risc d’exclusió social, de 18 i 35 anys.

Les persones participants accedeixen al recurs derivades de Serveis Socials o entitats col·laboradores, a més d’una gran part des dels nostres propis projectes (Pisos d’emancipació d’Alacant i Elx).