La Fundació Ángel Tomás- FISAT, junt a altres entitats salesianes de la inspectoria Maria Auxiliadora: Bosco Global i la Fundació Don Bosco se suma al suport d’Essencials, la Iniciativa Legislativa Popular que vol recollir 500.000 signatures per a la Regularització Extraordinària de 500.000 persones migrants.

Per: FISAT

Aquesta ILP està impulsada per una comissió promotora i secundada per més de 600 organitzacions socials de persones migrants, fundacions, ONG de Cooperació al Desenvolupament, congregacions religioses. Entre elles també es troben altres organitzacions salesianes com Salesians St. Jordi, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Mornese, Fundació Valsé, Fundació JuanSoñador, Federació Pinardi, Fundació Boscos, Joves i Desenvolupament o Missions Salesianes que donen suport al text legislatiu.

Segons les estimacions més recents, es calcula que entre 390.000 i 470.000 persones migrants resideixen actualment a Espanya de manera irregular, de les quals una tercera part serien menors d’edat. Això suposa la vulnerabilitat enfront de l’explotació laboral, la invisibilitat enfront de les institucions, la desprotecció legal i l’exclusió de serveis públics essencials com l’educació i la sanitat.

“Som els teus veïns, les teues amigues, cuidem a la teua mare, aportem al desenvolupament de les empreses. Tenim poc accés a la justícia, dificultat per a llogar, els nostres fills no poden anar al col·legi o al metge. Volem accedir a drets i obligacions”, va explicar Ximena Zambrana, migrant i portaveu de la iniciativa, en la presentació als mitjans davant les portes del Congrés dels Diputats el passat 15 de març.

La regularització extraordinària permetrà visibilitzar a la totalitat de la població migrant que resideix a Espanya, compensar les desigualtats que presenten, i alhora, garantir els drets laborals en condicions d’igualtat, reduint les situacions d’abús i explotació. Lamine Sarr, un altre dels portaveus de la iniciativa, va manifestar que “la regularització és normal. Només a Espanya ja s’ha fet nou vegades. No volem més drets que els altres, només volem una vida digna, sense por”.

Donar suport a la iniciativa

En els primers dies s’han aconseguit més de 72.000 signatures. Donar suport a aquesta iniciativa és possible acudint a les seus de Bosco Global i en els centres socials de la Fundació Don Bosco i FISAT repartides pel territori inspectorial a Andalusia, Extremadura, Canàries, Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Balears on estan disponibles les fulles de signatures.

On pots SIGNAR aquesta iniciativa?

València – Espai Atès. Plaza Tendre Galván s/n Dilluns a divendres de 9 a 14h
Alacant – Carrer Tucumán, 7. Tercera planta. Dilluns a divendres de 10 a 13h
Cartagena – Av. Sant Joan Bosco, 33 – 30310 Els Dolores. Dilluns a divendres de 9 a 14h

Per a conéixer més informació de la campanya i l’estat de la mateixa o el llistat d’organitzacions participants es pot accedir a https://esenciales.info/.

Descarregar text de la iniciativa

Visitar la web de la iniciativa