FISAT ha rebut una col·laboració de 10.000 euros que es destinaran a la millora de l’habitabilitat d’un habitatge per a l’atenció integral i inserció sociolaboral a persones amb problemes d’addicció.

Per: FISAT

CaixaBank, a través d’una aportació econòmica de la Fundació “la Caixa”, ha mostrat el seu suport al projecte de Grupo Martes que treballa en la prevenció i en la reinserció de persones amb conductes addictives. L’entitat social ha rebut una col·laboració de 10.000 euros que s’invertirà íntegrament a finançar les despeses corrents d’un habitatge d’atenció integral com a subministraments, alimentació i higiene, i una part important es destinarà també a la millora de la cuina.

La signatura del donatiu es va formalitzar en l’oficina de CaixaBank _ All in One València.

“L’habitabilitat dels habitatges socials és un factor fonamental que incideix de manera significativa en la rehabilitació de les persones destinatàries”, explica María Morató, educadora de Grupo Martes. “És important que es donen les condicions necessàries per a una bona inserció i rehabilitació i el bon entorn és una d’elles”.

En el cas dels habitatges de suport al tractament d’addiccions, el finançament és molt escassa el que dificulta el manteniment dels recursos. “Trobar un habitatge digne a un preu assumible, en un mercat immobiliari amb lloguers elevats, és molt complicat”, asseguren des del projecte. “El suport que, per segon any, rebem de Fundació “la Caixa” i CaixaBank ens permetrà fer millores en la cuina, així com comprar radiadors per a les habitacions”.

Un habitatge de suport al tractament amb quatre places

L’objectiu d’aquests habitatges és donar resposta a la necessitat temporal d’allotjament i atenció a les necessitats bàsiques d’un conjunt reduït de persones que han estat privades de llibertat o tenen mesures judicials, i pateixen addiccions. Amb aquest suport residencial poden iniciar la rehabilitació. Grupo Martes realitza un acompanyament individualitzat gràcies al qual s’aborden, de manera transversal, els aspectes psicosocials i educatius de cada persona i es promou l’autonomia personal amb la finalitat que cada usuari siga el protagonista dels seus propis canvis i es facilite la presa de decisions destinades a desenvolupar un nou projecte de vida.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Fruit de la col·laboració entre la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, en 2020, es van impulsar més de 8.500 projectes pertanyents a 7.000 entitats socials de tot el país. Van ser, majoritàriament, projectes que han aportat solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” i CaixaBank han col·laborat amb 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.