Grupo Martes de la Fundació Ángel Tomás- FISAT és un dels projectes beneficiaris del programa Profit de Consum que enguany ha complit 10 anys.

Per: FISAT

Des de FISAT hem tingut la sort d’assistir a l’acte de celebració d’aquest aniversari, celebrat el passat 16 de novembre. En la trobada “DecirHaciendo, Solidaritat i desaprofitament alimentari” vam conéixer que Consum “ha donat 42 milions de quilos d’aliments, per un valor de 105,7 milions d’euros, que han ajudat a 400.000 persones amb el seu Programa Profit de donacions durant la dècada que porta en funcionament, evitant, a més, l’emissió de 26.500 tones de CO₂ a l’atmosfera, ja que el desaprofitament d’aliments, no sols té un vessant social, sinó també, un fort impacte mediambiental”.

En Grupo Martes, els habitatges de suport a la incorporació laboral reben aquesta contribució per a l’alimentació de les persones destinatàries, i suposa una important col·laboració per a l’economia familiar d’aquestes llars.

Monti Garrido, directora de la plataforma social de sant Antoni Abat, i Maria Morató, coordinadora del projecte Grupo Martes, van acudir a la celebració de l’aniversari.

Posteriorment van recollir el xec donatiu de 100 euros per a canviar per aliments.

Grupo Martes, experts en cuina d’aprofitament gràcies al programa Profit de Consum

Cal destacar que els aliments del programa Profit són els ingredients principals en les receptes que cada setmana elaboren els destinataris del pis gràcies als tallers de cuina d’aprofitament que realitzen al costat d’una persona voluntària. Se’ls ensenya a cuinar i a preparar un menú per a la setmana equilibrat i que permeta malgastar el menys possible el menjar.