La Fundació Ángel Tomás- *FISAT i la Diputació de Castelló han realitzat quatre tallers d’alfabetització digital, dins del projecte Som Part Borriana per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social.

Per: FISAT

La bretxa digital és un condicionant per a la cerca activa d’ocupació. La formació en l’ús de noves tecnologies, orientada a la inserció laboral, és l’objectiu dels tallers Digitalitza 2.0 que s’han posat en marxa en el programa Somos Parte d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT.

Una experiència que en el cas del projecte a Borriana, que atén la població de la província de Castelló, està secundada per la Diputació de Castelló a través de la convocatòria per a entitats prestadores de serveis socials i que ha destinat 10.000 euros.

En total s’han realitzat quatre tallers en els quals han participat 28 persones entre el mes de juliol i octubre.

“Aquest curs és vital per a acostar-se al mercat laboral amb garanties d’èxit perquè és important adaptar-se a la nova forma de cerca d’ocupació”, expliquen des de Somos Parte Borriana. “Ja s’estava veient la tendència abans de la COVID-19 però ara és més important encara, ja que les empreses no accepten currículum en mà. Això suposa un desavantatge per a les persones que no tenen coneixements digitals ja que els dificulta de gran forma la cerca d’ocupació i la bretxa d’exclusió es fa més gran”.

Digitalitza 2.0

El curs té com a objectiu l’alfabetització digital i acostar a els/les usuaris/as a les noves eines per a la cerca d’ocupació.

El programa aborda coneixements d’informàtica bàsica; la realització del currículum i la carta de presentació; i la cerca activa d’ocupació a través de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC): correu electrònic, internet, portals d’ocupació i xarxes socials i professionals.

Després dels cursos s’han ofert sessions d’atenció individual per a realitzar el currículum amb el programa d’edició Canva, una eina online i amb una versió gratuïta, per a posteriorment poder presentar-ho a diferents candidatures.

Somos Parte basa la seva metodologia en un pla individual, l’acompanyament durant el procés, i a facilitar eines que sumen a aquest pla per a acostar a les persones participants al mercat laboral. Entre els recursos s’ofereixen tallers de cerca activa d’ocupació, habilitats orientades a l’ocupació, digitalització i treball d’emocions, així com cursos de capacitació professional.

Amb aquest recurs que va començar el mes d’abril passat a Borriana, es vol donar resposta a persones en situació o risc d’exclusió social, especialment a joves i migrants.

El projecte Somos Parte Borriana s’emmarca en el programa d’inserció sociolaboral de la fundació salesiana FISAT, subvencionada per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb càrrec al tram autonòmic de l’assignació tributària del 0,7% de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, per a l’exercici 2019.

En aquest projecte col·labora l’Ajuntament de Borriana que ha cedit les instal·lacions en el Casal Jove (situat en el Carrer Albert Einstein, 2).