Coincidint amb el dia internacional dels drets del xiquet, la residència d’acolliment de menors, Casa Don Bosco de València, ha dut a terme una nova acció comnunitària dins del seu projecte “Juntes per la Infància”.

Per: FISAT
Enguany, en col·laboració amb Salut Pública, han participat en el programa “Mi salud”. L’objectiu és millorar la salut de població en situació de vulnerabilitat a través de l’empoderament de persones líders comunitàries que es troben en el teixit associatiu.

En aquest vídeo podeu veure l’aprenentatge de María, mare d’uns dels xiquets de la Casa Don Bosco,  i tot allò que aporta a la Casa amb els seus tallers, el seu aprenentatge i la seua superació, especialment al seu fill, que no és capaç de descriure amb paraules el que sent, veient a la seua mare impartir uns tallers a educadors/es, pares i mares: potser eixes paraules són orgull, felicitat, alegria…

Paco Ruiz, director de la Casa Don Bosco, explica que amb aquesta activitat s’ha aconseguit, en primer lloc el reconeixement cap a la mare del xiquet i després s’ha cobert una necessitat bàsica del menor, alineada amb el dret fonamental: “de tot xiquet i xiqueta a un nivell de vida adequat per al seu desenvolupament físic, mental, espiritual, moral i social”.

Com explica Charo Cortés, psicòloga de la Casa Don Bosco, “aquest projecte ha despertat eixa necessitat que tenim tots d’il·lusionar-nos, creure en les oportunitats i en les possibilitats de les persones”.

Juntes per la Infància és un projecte que va començar en 2019 per a crear aliances que permeten millorar els mecanismes de coordinació entre professionals de l’àmbit sanitari, educatiu i dels serveis socials, a favor de la intervenció amb  els xiquets, xiquetes i adolescents de la residència de menors Casa Don Bosco València.