L’Ajuntament d’Alacant i l’empresa concessionària UTE Alacant han renovat la seua aliança amb FISAT per a col·laborar en el desenvolupament d’un nou itinerari d’inserció sociolaboral amb formació en neteja viària.

Per: FISAT

Gràcies a aquest nou acord, subscrit el 30 de maig entre l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el gerent de la UTE, Alberto Gonzalo i el director general de FISAT, Ignacio Beltrán, el programa d’inserció sociolaboral de la Fundació Ángel Tomás- FISAT iniciarà aquest nou itinerari que té com a principal objectiu millorar l’ocupabilitat de persones en situació vulnerable.

L’aliança entre UTE Alicante i FISAT es tradueix en una modalitat d’Escola d’Oficis en la qual el projecte d’inserció sociolaboral, Somos Parte Alacant, s’encarrega de la selecció de les persones participants, l’acompanyament al llarg de tot l’itinerari i la formació en habilitats orientades per a l’ocupació, així com en la cerca activa d’ocupació, és a dir, dota a les persones beneficiàries d’eines i aptituds per a la millora de la seua ocupabilitat.

Per la seua part UTE Alicante proporcionarà a les persones participants del curs de neteja viària la part teòrica i tècnica, així com una experiència professional en les diferents instal·lacions d’UTE a la ciutat d’Alacant.

La formació del curs de neteja viària es desenvoluparà entre el 7 i 17 de juny i participen 12 persones.
És la segona experiència en inserció sociolaboral entre UTE Alicante i Somos Parte Alacant, que en 2021 ja van realitzar un itinerari amb formació en Peó de neteja viària.

Les aliances entre el Tercer Sector i les empreses són imprescindibles per a aconseguir un vertader impacte social. Gràcies als compromisos adquirits per empreses com a UTE Alicante, les persones que participen en recursos com Somos Parte aconsegueixen un acostament real al mercat laboral, adquirint no sols una formació molt necessària en la cerca de nous horitzons laborals, sinó experiència laboral i professional.

El programa Somos Parte, amb seu a Alacant ciutat, està dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social per a acompanyar-les en el procés d’acostament al mercat laboral amb garanties d’èxit i permanència. El projecte treballa amb tres col·lectius: migració, joves i exclusió social.

En la Comunitat Valenciana el programa Somos Parte és finançat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques a través de la convocatòria de l’IRPF. La línia d’Itineraris d’inserció sociolaboral individualitzada per a persones immigrants a Alacant. És finançada pel Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions a través del Fons Social Europeu.