Les subvencions finançades a través de l’IRPF autonòmic en Comunitat Valenciana recolzaran els projectes d’inserció sociolaboral i desenvolupament comunitari de la Fundació FISAT. Estes subvencions són gràcies a que moltes persones van marcar en la declaració de la renda la casella 106 de Fins solidaris.

Per: FISAT

En 2024 FISAT podrà donar continuïtat als projectes d’inserció sociolaboral Somos Parte i Alraso; Suport Residencial per a la Inclusió (ARI) i Despega, per a l’atenció psicosocial, així com voluntariat, sensibilització, i projectes de suport educatiu. Tots ells, programes consolidats en l’entitat i que han aconseguit acompanyar a centenars de persones en situació de vulnerabilitat.

L’IRPF suposa una part molt important en els ingressos que rep FISAT i que és possible gràcies a l’aportació dels contribuents en la declaració de la renda. Així que enguany, quan hages de fer la declaració de la renda, recorda’t de marcar la casella 106 de Fins solidaris perquè amb això contribuïxes a generar importants oportunitats per a moltes persones, sense que econòmicament a tu et coste un euro.

Quins projectes durem a terme amb la subvenció de l’IRPF?

Somos Parte, el programa d’inserció sociolaboral que es desenvolupa a València, Borriana i Alacant. Promou la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral. Proporciona eines, habilitats socials, formació i experiències laborals en empreses compromeses.

Enguany continuem apostant per la diversificació de perfils: famílies, dones, persones migrants i persones que han estat privades de llibertat; tots ells, col·lectius especialment vulnerables i als quals s’acompanya a través dels itineraris d’inserció sociolaboral.

Alraso, programa per a l’acolliment, convivència i interculturalitat. Es desenvolupa a València, Borriana i Alacant gràcies principalment a esta subvenció. Alraso oferix suport a les persones migrants amb diferents necessitats en el seu procés d’integració a diferents nivells: jurídic, administratiu, lingüístic, cultural, etc. També està obert a persones que vulguen enriquir-se de la diversitat i fer d’ella una realitat social, podent participar en les activitats que es proposen en el projecte.

Despega

El programa Despega s’ha consolidat, sent per a FISAT un programa clau per a millorar la intervenció en altres àrees. Moltes persones es troben amb grans dificultats quan emprenen un camí d’inserció sociolaboral o d’integració social, perquè en moltes ocasions existixen tota una sèrie de necessitats prèvies que és necessari atendre. Es tracta de necessitats relacionades amb tràmits administratius, accés al sistema públic de salut o a un habitatge digne, problemes de salut mental derivats de la situació de vulnerabilitat social, etc.
L’objectiu del programa Despega és donar resposta a totes estes necessitats a través de l’atenció especialitzada per part de professionals del Treball Social i la Psicologia.

En esta mateixa línia, i com a novetat, enguany FISAT desenvoluparà el projecte de Suport per a l’Emergència Social (AES):Intervenció especialitzada en suport psicosocial per a la millora de recursos.

ARI

ARI respon a les sigles en castellà de Suport Residencial per a la Inclusió. És un recurs dins del programa Despega, d’atenció especialitzada per part de professionals del Treball Social i la Psicologia. Dins de l’atenció especialitzada de l’àrea de Treball Social, es compta amb ARI, una línia d’acció en matèria d’accés a habitatges dignes, un dels principals obstacles que es troben les persones amb les quals treballem.

Finalment destacar que també es donarà continuïtat al projecte de sensibilització DÓNA ESPAI, per a la prevenció de la desigualtat i les violències de gènere en l’espai educatiu; i en el programa de voluntariat, EnVOLicat: projecte per a la promoció del voluntariat en col·lectius vulnerables.

Pots conéixer més d’esta concessió ací: col·laboren 2024