Els centres de dia Don Bosco, Entre Amics i els projectes de Borriana, PAE Porta Oberta i Casa Don Bosco, han gaudit d’una estada en l’alberg Don Bosco a Albaida. Testimoni de tants estius salesians, aquestes instal·lacions s’han tornat a omplir de màgia, aquesta vegada de la mà de Harry Potter i dels personatges de Disney, temàtiques triades pels dos campaments celebrats al juliol.

Per: FISAT

Els xiquets i les xiquetes del centre de dia Don Bosco van gaudir del campament del 8 al 13 de juliol.

En aquesta ocasió, la temàtica utilitzada per a dur a terme el campament va ser l’aclamada saga de Harry Potter, la qual va servir perquè recorden aquest campament amb molta màgia. Amb el fil argumental de la fantàstica història de JK Rowling es van desenvolupar les activitats i fins cada “bona nit”, en perfecta sintonia amb la identitat salesiana.

El campament emulava l’escola de Màgia i Fetilleria de Hogwarts i cada dia pertanyia a una assignatura que seria impartida per diferents professors de Hogwarts. El primer dia es va realitzar el repartiment entre les diferents cases de Hogwarts (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin).

Les assignatures van ser algunes tals com pocions, endevinació o defensa contra les arts fosques, tot això adaptant activitats, jocs i dinàmiques d’acord amb cada assignatura i moment.

No va faltar en aquest campament moments de piscina per a refrescar els calorosos matins i vesprades d’Albaida, així com tampoc va faltar l’esport; es va realitzar un torneig entre les diferents cases, els esports van ser una adaptació del rugbi, i l’esport màgic per excel·lència: el “Quiddichit”.

També va haver-hi temps per a les eixides, el dimarts 9 els més majors dels xiquets que van assistir al campament van passar la nit en la cova d’Albaida i el dijous es van desplaçar fins a la localitat per a passar el dia en la piscina municipal d’Albaida, mentre que els més xicotets van fer una ruta pels voltants de l’Alberg Don Bosco.

Sens dubte van ser uns dies plens de màgia que els xiquets i xiquetes del Centre de Dia Don Bosco recordaran durant molt de temps.

El centre de dia Entre Amics, el PAE Porta Oberta i la Casa Don Bosco de Borriana van realitzar un campament conjunt que va reunir 40 xiquetes i xiquets del 20 al 25 de juliol.

Disney va marcar el ritme amb la seua música i amb els seus personatges també màgics. A través de les seues històries es van treballar diferents emocions, valors i es va reflexionar sobre el valor de l’amistat, la importància de marcar-se objectius en la vida i de gaudir dels xicotets grans moments del dia a dia.

No van faltar divertides activitats com un Màster Xef en el qual a més de cuinar, van gestionar un pressupost, van realitzar la planificació d’un menú i les compres i fins i tot van presentar i van defensar les seues creacions davant un exigent jurat.

Excursions, piscina, sessió de cinema amb roses i molts jocs que van unir als xiquets i xiquetes dels projectes de València i Borriana, forjant noves amistats i sens dubte un bonic record del seu estiu salesià.