La II Jornada de Voluntariat i Addiccions que organitza la Fundació Ángel Tomás- FISAT, en col·laboració amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, abordarà les addiccions en els centres penitenciaris.

Per: FISAT

Mirant cap avant. Nous reptes en les addiccions” és l’aposta formativa anual que organitzen de manera conjunta el programa de prevenció i suport en les addiccions i Voluntariat de FISAT. La segona edició se celebra el dissabte 14 de novembre, en modalitat online, i tractarà com a tema principal les addiccions en l’entorn penitenciari.

La trobada és un espai de sensibilització i reflexió en el qual es proposa una mirada crítica cap a la realitat que hi ha darrere del món de les addiccions i punt de trobada de diferents entitats que posen en relleu com el voluntariat pot ser una eina transformadora d’intervenció.

La jornada obrirà amb la ponència de Noelia Carpena García. Psicòloga i subdirectora de tractament en el Centre Penitenciari Antoni Asunción Hernández.

Posteriorment, a través d’una roda d’experiències de voluntariat es tractaran aspectes com el gènere i les addiccions amb Carmen Santos López  de l’associació Reconecta; Les addiccions comportamentals amb l’Associació PATIM; i el treball de Grupo Martes  amb Sara Piñango Herrera.

La segona part de la jornada abordarà els nous reptes de futur amb la taula redona en la qual participen: María Morató Cabanes, tècnica de Grupo Martes; Javier Vilalta Ibáñez. Director Associació Ámbit; Lucila Chust Morató. Psicòloga; Ángel Turbi Pinazo. Psicòleg i Vicent Andrés Martínez, Director de Proyecto Hombre.

Els objectius de la II jornada seran:

  • Conéixer la realitat de les addiccions dins dels centres penitenciaris.
  • Valorar el caràcter transformador del voluntariat en l’àmbit de les addiccions.
  • Sensibilitzar i formar a professionals i voluntariat.
  • Conéixer la comorbilitat dels trastorns addictius amb altres variables i les seues dificultats.
  • Reptes de futur sobre els quals caldrà incidir.

Més informació: https://www.fisat.es/voluntariado-y-adicciones-jornada/