Els equips directius locals de les tres entitats socials de la Inspectoría Maria Auxiliadora (SMX) han celebrat una trobada per a reflexionar sobre el futur de la Inspectoría i el paper de les plataformes socials salesianes en el nou model somiat.

Per: FISAT

Més de 100 professionals de la Fundació Don Bosco Salesians Social, Salesians Sant Jordi i Fundació FISAT han estat debatent sobre com abordar els desafiaments de la InspectorIa en els pròxims anys. L’objectiu d’esta trobada és portar la veu de les plataformes socials salesianes des del local al pròxim Capítol inspectorial (CI24) que celebrarà la seua segona sessió de l’1 al 5 d’abril.

Esta trobada permet, als quals formen la Inspectoría, reflexionar i tractar qüestions relacionades amb la vida i la missió salesiana, tenint en compte els desafiaments i oportunitats específiques.

Joan Valls, Conseller inspectorial de les Plataformes Socials de Salesians MarIa Auxiliadora, va presentar el context social actual i la realitat i complexitat de la institució salesiana, alhora que recordava el full de ruta marcat en el Pla Estratègic, que han traçat les tres entitats socials per al període 2023-2029.

Tres grans prioritats

Des d’este punt de partida, s’han definit tres grans prioritats a les quals caldrà donar resposta a l’hora de configurar un nou model de InspectorIa:

1. Preservar, cuidar i alimentar el carisma salesià en totes les dimensions de la nostra inspectorIa.
2. Situar la vida dels salesians i les comunitats en el lloc que Déu ens demana per a una major vivència de la nostra consagració religiosa al servici de la joventut.
3. Dissenyar i mantindre un model econòmic i organitzatiu eficaç i sostenible.

En una segona part de la trobada, per grups, es van proposar diferents preguntes clau per a ajudar a reflexionar i visualitzar el model que s’adapte a les necessitats i reptes. Les conclusions d’esta trobada serviran per a nodrir de propostes el pròxim CI24.