Comença la gravació de la campanya participativa sobre bon tracte de Somos Voz

Por: FISAT

Durant la setmana del 16 d’abril, van donar principi les gravacions de la campanya que xiquets, xiquetes i adolescents del projecte d’innovació Somos Voz, porten elaborant de manera participativa des de fa mesos.

La campanya versa sobre el bon tracte i drets de la infància, i en ella han participat xics i xiques de diferents territoris a nivell nacional.

Les gravacions s’estan realitzant a Madrid, concretament en les instal·lacions del Projecte Trampolín de la Fundació Valsé, però en la seua elaboració han participat xiquets, xiquetes i adolescents de tots els centres i entitats que formen part de Somos Voz.

A través de dos trobades estatals i tot el treball previ sobre drets i bon tracte que s’ha desenvolupat en els centres, impulsat i reforçat, des del programa de Violències. El programa “Prevenció de la Violència” és una de les innovacions del projecte. A més, reforça tot el treball que es fa des de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes (CEPSS) i les entitats membre sobre els seus sistemes de protecció interns.

Objectius de la campanya

Esta campanya té diversos objectius. Un d’ells és sensibilitzar a xiquets, xiquetes i adolescents sobre els seus drets i empoderar-los perquè els defenguen. Però també és oferir espais de participació als i les protagonistes del projecte d’innovació, perquè pogueren manifestar la seua perspectiva i el que més els preocupa entorn del bon tracte.

El procés d’elaboració d’esta campanya és un dels exemples de bones pràctiques que reflectix l’enfocament protagonista de la infància i adolescència que des del projecte d’innovació Somos Voz s’impulsa i es reivindica.

Som Veu és un projecte per a canviar el model d’acompanyament a la infància en risc d’institucionalització.

Saber més. (enllaç) https://www.programapipii.org/el-programa/