Mariel, destinatària de Somos Parte Borriana, s’ha certificat en el curs de AWS cloud de Amazon. Una formació que millorarà la seua ocupabilitat i li obri nous horitzons laborals.

 

Per: FISAT

AWS cloud és una formació facilitada des de Somos Parte Borriana, projecte d’inserció laboral de fundació FISAT, a través de Factoria 5. Mariel ha participat en l’itinerari d’inserció sociolaboral de l’entitat i ha apostat per formar-se en habilitats tecnològiques.

Esta formació està promoguda per Aliança Tech de Amazon Web Services a Espanya, una coalició d’empreses espanyoles, agències governamentals i institucions educatives que té com a objectiu abordar la bretxa d’habilitats tecnològiques al nostre país, preparar millor a estudiants per a carreres tecnològiques i connectar-los amb possibles oportunitats d’ocupació entre les empreses participants.

Mariel no és la primera alumna de Somos Parte a certificar-se amb les formacions de Amazon però sí la primera que ha participat en la jornada organitzada per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i Amazon.

És un orgull per a l’equip educatiu veure com destinatàries com Mariel aprofiten al màxim els itineraris de Somos Parte i aconseguixen canalitzar la seua carrera professional cap a sectors amb una àmplia demanda.

Mariel, en quin ha consistit el curs que has fet?

El curs que vaig realitzar consistix en aprendre sobre el servici de computació en el núvol de Amazon Web Services (AWS) el qual impulsarà la meua carrera professional amb els coneixements sòlids en els aspectes fonamentals de la tecnologia d’informació com la programació en Linux, escriptura en Python, així com aplicar els servicis bàsics de AWS, en les àrees de còmput, emmagatzematge, base de dades,xarxes i seguretat.

Com ha millorat este curs la teua ocupabilitat?

Ha millorat perquè actualment tinc possibilitats d’entrar en el mercat laboral tecnològic, el qual en l’actualitat cada dia és més gran.

Quins han sigut les majors dificultats que has enfrontat durant esta formació?

Una de les dificultats va ser que jo tenia coneixements zero en temes tecnològics, no obstant això el curs brinda tota les possibilitats d’adaptabilitat amb el qual es va adquirint els coneixements per a desenvolupar cada etapa de manera satisfactòria.

En un món altament masculí com és el de creació tecnològica, què creus que pots oferir com a dona i com a professional?

En este camp efectivament la majoria de les vacants estan cobertes per homes, no obstant això, actualment cada vegada més s’inclou a la dona en totes les àrees de la tecnologia. Per a mi és un al·licient poder ser part d’esta etapa d’inclusió i d’apoderament femení on intentaré aportar solucions als nous desafiament que es presenten en la nova era.

Recomanaries a les persones en cerca d’ocupació que es formen en el món de la creació tecnològica?

Ho recomane totalment, és una manera de continuar creixent per als que ja tenen coneixement informàtics o de reinventar-se i trobar una nova passió en una àrea amb moltes possibilitats com ha sigut el meu cas.

 

Somos Parte Borriana és un projecte d’inserció sociolaboral de la fundació FISAT per a afavorir la millora de l’ocupabilitat i el treball digne en col·lectiu en situació de vulnerabilitat. Finança la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge a través de l’IRPF.