La unificació de les Plataformes Socials Salesianes de la Inspectoria Maria Auxiliadora ja és una realitat. La Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás-FISAT, Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi caminen cap a una sola entitat: Fundació Don Bosco Salesians Social.

Per: Don Bosco Salesians Social

 

Un procés que, tot i que iniciat fa uns anys, té un llarg camí per recórrer. Les tres entitats, en el desenvolupament de la seva activitat, mantenen diversos compromisos amb organismes públics i privats que marcaran el procés d’unificació garantint així el seu compliment.

L’anunci d’aquesta unificació, avui 8 de desembre, no és casual. En aquest dia, en la família salesiana commemorem el començament de l’obra educativa i pastoral salesiana de la mà de Don Bosco. Des d’aquell: Saps xiular ?, han passat 179 anys i molts Bartolomé Garelli han aconseguit prendre el protagonisme de les seves vides gràcies a la pedagogia del sistema preventiu i els valors que identifiquen la tasca educativa salesiana.

2020 està sent un any dur. Les realitats sorgides amb la pandèmia de la COVID-19 i que es viuen a les Plataformes Socials Salesianes, estan suposant un gran desafiament per a les nostres estructures i els nostres equips humans. Donem resposta a les necessitats que sorgeixen, però no ens conformem amb una resposta a curt termini, volem solucions definitives.

És per això que, per a les tres entitats, el procés d’unificació està sent molt il·lusionant perquè estem convençudes que gràcies a ella l’acció social transformadora que promovem es multiplicarà; les sinergies amb els agents socials amb els quals col·laborem creixerà i juntes serem palanca de canvi davant la desigualtat i l’exclusió de la infància, adolescència, joventut i col·lectius vulnerables. Don Bosco Salesians Social aglutinarà un total de 221 projectes, acompanyarà 20.727 persones destinatàries, comptarà amb un equip humà de més de 800 treballadors i treballadores i 525 persones voluntàries.

Però per a això necessitem que cadascuna de les persones que són socis/es i voluntaris/es, organismes públics, entitats privades i empreses, renovin la seva confiança dipositada en FISAT, Fundación Don Bosco i Salesians Sant Jordi, i la mantinguin a Don Bosco Salesians social. Necessitem que “Unides pels altres”, el nostre lema d’unificació, sigui també el lema dels que ens han estat acompanyant tots aquests anys, i que recorrin amb nosaltres aquesta nova etapa.