Un grup de joves que han format part dels projectes socioeducatius de la Fundació Ángel Tomás constitueixen l’associació “Persegueix els teus somnis”.

Per: Pastoral

Divendres passat es van donar cita en els locals de la parròquia Sant Antoni Abat un grup de vuit joves que des de ben xicotets han format part de diferents projectes de la Fundació Ángel Tomás -FISAT. Ara ja pròxims a la majoria d’edat han deixat els seus recursos, però han cercat una nova forma de seguir vinculats a l’experiència salesiana que tant els ha marcat en la seua infància i adolescència.

La iniciativa va sorgir aquest estiu en el viatge a Torí de el “Don Bosco Challenge”, activitat que marcava la part final d’un intens procés educatiu. En el mateix Valdocco, molt prop del lloc on va estar el primer oratori de Don Bosco, es va realitzar l’acte simbòlic de constitució de l’associació.

Després d’una primera trobada a la fi del mes d’octubre per a veure el vídeo i recordar l’experiència del viatge, es va reprendre la proposta i finalment s’ha fet realitat. El divendres es van aprovar els estatuts, es va constituir la junta directiva, es va signar la documentació i aquesta setmana es presentarà en el registre d’associacions de la Generalitat.

L’associació naix amb el propòsit de convertir-se en referent per a aquells joves que han passat pels projectes de la Fundació. Es pretén crear un espai en el qual trobar-se i mantenir el contacte, per a açò l’associació es reunirà un divendres al mes.

A més, entre les finalitats de l’associació també està el poder ajudar als xavals més xicotets dels projectes. Oferint la seua col·laboració per a recolzar qualsevol activitat en la qual puguen ser útils. També tenen pensat crear una pàgina web que puga servir per a donar a conèixer l’associació i les seues activitats a totes les persones joves que han estat vinculades en algun moment als projectes.

En l’horitzó pròxim ja han parlat de preparar un bona vesprada per a la festa de Don Bosco que se celebra en cada projecte. També han proposat per a la setmana de Pasqua una trobada en el poble de Cilleruelo amb les persones que van participar en el camp de treball de fa dos anys, amb la intenció de fer algunes millores en el solar que van estar rehabilitant.

Per a Luismi i Nolo, educadors que per ara els estan acompanyant, “la iniciativa és un bonic signe d’esperança i una estupenda oportunitat de participació juvenil que esperem done molts fruits i puga estendre’s a molts més joves”.