Els centres de dia de la Fundació Ángel Tomás realitzen activitats d’oci i temps lliure com a part de la seua intervenció socioeducativa. Les vacances de Pasqua són dies especials per als xiquets, xiquetes i joves dels centres de dia Don Bosco i Entre Amics perquè programen acampades fora de la ciutat en la qual desenvolupen excursions, tallers, vetlades… tres jornades de convivència en la qual a més de divertir-se es treballen molts aspectes socioeducatius.

Per: FISAT

Enguany, el centre de dia Entre Amics va triar l’alberg Don Bosco a Albaida per a la seua escapada de Pasqua; per la seua part el centre de dia Don Bosco i la casa Don Bosco van realitzar una eixida conjunta a Alberg Francesc de Vinatea de Morella, a Castelló.

Com es treballa amb els menors en aquest àmbit, fora de les rutines i del seu espai de referència?

El centre de dia Don Bosco relata com han preparat i plantejat el seu campament de Pasqua per a, a través dels contes abordar aspectes tan importants com la consecució dels somnis, les bones accions o la igualtat d’oportunitats.

De campament a Morella, Castelló

Els dies 24, 25 i 26 d’abril els menors i les menors del Centre, han pogut gaudir d’unes jornades de campament en l’alberg Francesc de Vinatea de Morella, per la qual cosa el passat 24 d’abril es van desplaçar fins a la localitat castellonenca.

Per al desenvolupament del campament es va triar la pel·lícula de Aladdin com a temàtica i fil conductor de les activitats d’aquest campament. La finalitat de la temàtica no és una altra que donar-li un sentit al campament amb un rerefons i reflexionar sobre això. En aquest aspecte, es va utilitzar la pel·lícula de Aladdin i més concretament el seu personatge principal, per a tractar temes com a somnis, bones accions, igualtat d’oportunitats, etc.

Com a dinàmica principal es va disposar d’un llum màgic gegant que havien d’anar emplenant amb cares del geni del llum de Aladdin, les quals s’anaven aconseguint mitjançant la realització de les diferents activitats programades i tallers, així com per bones accions a vista dels educadors. A canvi de completar aquest llum el geni concediria un desig a Aladdin per a compartir-lo amb tots i totes.

En el matí (i part de la vesprada per a mitjans i majors) del dia 25, van realitzar una caminada en la qual els més majors del Centre caminaren fins al castell de Morella recorrent uns 15 quilòmetres i els més xicotets van fer una, encara que de més curt recorregut, per la zona del riu Bergantes que passava al costat del campament i pujant fins on està situat “Saltapins Aventura” per a conéixer el lloc i gaudir d’unes boniques vistes de la zona.

El bona nit van versar també sobre el fil dels somnis, la consecució d’aquests malgrat les traves que es poden trobar pel camí com la falta d’oportunitats i relacionant-lo amb els somnis de Don Bosco.