Somos Parte Alacant implementarà en 2023 els itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Programa Comunitat Valenciana Fondo Social Europeo Plus (FSE+) 2021-2027.

 

Per: FISAT

Gràcies a la subvenció aprovada aquest mes d’agost per la Vicepresidència segona i la Conselleria de Serveis Socials i Habitatge, amb el finançament de la Unió Europea, el projecte d’inserció sociolaboral de la fundació FISAT a Alacant, Somos Parte, atendrà més de 50 persones amb dificultats per a accedir al mercat laboral gràcies als serveis que ofereix.

Més del 50% dels usuaris i usuàries d’aquest projecte s’atenen gràcies a aquesta important línia de finançament.

Les beneficiàries del programa en general són persones en risc o exclusió social, majors d’edat, amb problemes d’accés a l’àmbit laboral. Principalment són perfils amb un baix nivell d’estudis i/o abandó escolar primerenc, sense experiència professional o experiència professional en condicions de precarietat i/o alta discontinuïtat. La majoria de persones tenen la necessitat d’adquirir habilitats socials i laborals a través de competències prelaborals i formacions específiques que els dirigisquen cap a una professió i faciliten l’accés al món laboral.

Què ofereix Somos Parte Alacant? Capacitació per a entrar en el mercat laboral amb garanties. Adquisició d’eines i habilitats per a la cerca d’ocupació; trencar amb la bretxa digital, tindre un nou horitzó cap a al qual dirigir-se, sentir-se acompanyada i guiada, tindre oportunitats per a demostrar vàlua.

Sobre la base de l’experiència d’altres anys, els itineraris integrats per a la inserció sociolaboral es continuen millorant per a oferir majors garanties d’èxit a les persones participants.

Els objectius del projecte són:

  • Orientar, assessorar i informar els/es participants sobre el seu procés d’inserció laboral.
  • Enfortir l’adquisició d’habilitats transversals, competències bàsiques i comunicatives que afavoreixen l’ocupabilitat.
  • Fomentar l’autonomia en la cerca activa d’ocupació i la millora de l’ocupabilitat
  • Capacitar a les participants per a l’acompliment laboral en un sector professional específic ajustat a la seua vocació i capacitats professionals.
  • Acostar el món de l’empresa a les participants.
  • Sensibilitzar i fidelizar al teixit empresarial amb el qual es col·labora en el programa.
  • Afavorir la permanència en el lloc de treball de les persones participants en el programa.
  • Consolidar el programa Somos Parte com a recurs de referència en inserció laboral a nivell autonòmic

En 2023 s’han realitzat els cursos de Cambrer/a de pisos; curs de neteja i pròximament s’oferirà el curs de manteniment i pintura. A més de les formacions específiques, Somos Parte imparteix tallers d’Habilitats Orientades per a l’Ocupació, taller de digitalització per a trencar amb la bretxa digital, entre altres serveis.