El passat 25 de setembre va començar el curs d’auxiliar de magatzem que el programa d’inserció sociolaboral Somos Parte, de la Fundació Ángel Tomás, oferta per a joves entre 16 i 35 anys.

Per: FISAT

Amb el finançament del Fons Social Europeu (FSE), a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, el programa Somos Parte Alacant ha començat en Alacant per a dotar de nous recursos per a l’ocupablitat d’una part de la població que té més dificultats per a accedir al mercat laboral.

El curs d’auxiliar de magatzem és el primer que s’està realitzant i en ell participen 12 joves que han rebut un itinerari individualitzat per a accedir al programa, tenint en compte la seua formació prèvia, experiència professional, motivació cap a la formació i/o ocupació; cercant en tot moment millorar la seua ocupabilitat de cara a competir per accedir al mercat laboral.

Pròximament començarà un nou curs de cambrer/a para el qual ja s’ha obert el període de preinscripció.

Tots dos cursos tècnics s’emmarquen dins dels itineraris formatius que ofereix el projecte Somos Parte Alacant. Es tracta d’una formació 100 % presencial amb pràctiques no laborals. En tots dos casos s’impartiran habilitats socials, formació prelaboral, coneixements tècnics, carnets (manipulador, carreter…) i pràctiques no remunerades en empreses.

Les derivacions dels participants es realitzen des dels propis recursos de la Fundació (Pisos d’emancipació d’Alacant i Elx), recursos de les zones d’influència del projecte (Serveis Socials, Gabinets de desenvolupament local, Espais de Joventut, de les ciutats d’Elx, Alacant, Sant Vicent, Sant Joan, El Campello…), i des d’entitats del tercer sector amb les quals s’estableix una col·laboració. La metodologia a seguir es basa en una progressió d’Orientació, Formació Prelaboral, Formació Ocupacional, Intermediació Laboral i Acompanyament en la inserció.

Somos Parte Alacant compta amb un pressupost de 60.000 euros destinats a millorar el grau d’ocupabilitat de joves en situació o risc d’exclusió social, d’entre 18 i 35 anys.