El projecte d’inserció sociolaboral Somos Parte ha rebut el suport de la Fundación Mutua Madrileña a través de la XI Convocatòria d’Ajudes a Projectes d’Acció Social.

 

Per: FISAT

La Fundación Mutua Madrileña, dins de la seua XI Convocatòria d’Ajudes a Projectes d’Acció Social, secunda amb 70.000 euros a dos projectes d’entitats sense ànim de lucre que es desenvoluparan a Múrcia en les àrees de la discapacitat i la millora de l’ocupabilitat de joves en risc d’exclusió.

El projecte Somos Parte Cartagena és un dels dos beneficiats. L’acte de lliurament de les ajudes es va celebrar a Madrid en la qual van participar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, acompanyada del president del Grup Mútua i la seua fundació, Ignacio Garralda. Va recollir el premi per part de FISAT, Alicia Martí, responsable de Recursos Humans de l’entitat.

Gràcies al suport de la Fundación Mutua Madrileña, Somos Parte reforçarà la seua intervenció en la millora de l’ocupabilitat de joves en situació de vulnerabilitat. Somos Parte es desenvolupa a Cartagena i a la Comunitat Valenciana.

Per a això, FISAT ha dissenyat un projecte d’orientació laboral i social en diverses fases per a oferir un assessorament 360é que abasta des de suport soci laboral a formació prèvia al lloc de treball (digitalització, intel·ligència emocional…). Posteriorment, oferirà formació ocupacional en diferents sectors que l’entitat ha detectat com a potencials nínxols laborals de la zona (neteja, hostaleria, comerç i vendes). Tot el procés es complementarà amb formació en empreses i, en cas d’integració laboral, l’entitat durà a terme un acompanyament en el lloc de treball.

Un milió d’euros al suport de projectes

La XI Convocatòria Anual d’Ajudes a Projectes Socials de la Fundación Mutua Madrileña, dotada amb un milió d’euros, recolzarà econòmicament la posada en marxa 34 projectes en les àrees de suport a persones amb discapacitat, iniciatives per a lluitar contra la violència de gènere, atenció a la infància amb problemes de salut i/o en risc d’exclusió, integració laboral de joves en risc d’exclusió social, ajuda a la població d’Ucraïna i cooperació al desenvolupament. Les iniciatives, en conjunt, tindran un impacte positiu directe en més de 20.500 persones.