Aquest estiu entre 30 i 40 joves de diferents projectes de la fundació FISAT participaran en una nova edició de Work Experience.

Per: FISAT

Vilafranca, a Castelló, serà el destí de la Work Experience 2023 en la qual joves dels centres de dia, paes i Cesas Don Bosco de València i Borriana, junt al de l’equip educatiu, assumiran el repte de transformar un espai de la localitat per a gaudi de les seues veïnes i veïns.

Work Experience es desenvoluparà del 8 al 14 de juliol i s’emmarca en l’itinerari de Pastoral de FISAT per a joves al costat del Camí de Santiago i el Don Bosco Challenge.

Està destinat a joves entre 16 i 18 anys, i comprén diverses accions: d’una banda el recondicionament d’un alberg de 48 places en el qual es pretén netejar, pintar i adequar per a la posterior utilització i gaudi tant del poble com dels diferents projectes que participem; una altra tasca serà el manteniment de l’espai del Arboretum que inclou continuar el treball que es va començar en l’anterior Work Experience ampliant la zona del Arboretum amb la neteja, la identificació de les diferents espècies d’arbres i la construcció d’una altra zona de descans; I finalment, també tindran una experiència intergeneracional que consistirà a compartir temps amb les persones majors del poble gràcies a la col·laboració amb la residència de la tercera edat.

Al mateix temps gaudiran d’altres activitats esportives i d’oci com la piscina, aiguagim, una eixida amb pastor i ovelles; marxes per a conéixer l’entorn, taller d’hort ecològic, etc.
A canvi del treball en benefici pel poble, se’ns concedirà allotjament per als joves en el càmping de la zona i se’ns cediran alguns espais de l’església del poble en la qual realitzar activitats i moments formatius.
La majoria dels joves que participen en la Work Experiencie van realitzar l’any passat la primera de les activitats de l’itinerari, el camí de Sant Jaume; una activitat d’introspecció que els ajuda a conéixer-se a si mateixos; per contra, en la Work Experiencie l’objectiu és obrir-se als altres. El grup adquireix una gran importància i es tracta que els joves, a través de les activitats proposades, prenguen consciència que ells i elles són capaces de fer coses pels altres i que poden transformar el món amb el seu compromís.

Aquesta és la tercera edició de la Work Experience. En 2019 també es va celebrar a Vilafranca i en 2017 en Cilleruelo (Albacete).